Wysłany: Wto Maj 20, 2008 08:52 Trafił swój na swego
W dniu 15 maja 2008 r około godziny 16:00 w Jelczu Laskowicach na ul. Wrocławskiej policjanci Ogniwa Patrolowo Interwencyjnego KP w Jelczu Laskowicach zatrzymali, mającego 4,04 promile alkoholu w organizmie, 29- letniego mieszkańca Ratowic \ gm. Czernica, który jadąc samochodem marki BMW, na prostym odcinku drogi z nieustalonych przyczyn zjechał na przeciwległy pas jezdni. W skutek czego prawą stroną swojego pojazdu uderzył w jadący z naprzeciwka motocykl marki Honda, kierowany przez 23- letniego mieszkańca Miłoszyc, mającego 1,62 promila alkoholu w organizmie.
W wyniku zderzenia kierujący motocyklem doznał obrażeń ciała oraz licznych potłuczeń i otarć naskórka. Został przewieziony do Oławskiego szpitala.
O losie obu mężczyzn zadecyduje Prokurator.
Jakiś czas temu było coś takiego chyba w Paczkowie - dwóch braci - jeden BMW kręcił bączki, a potem uciekał przed policją, a drugi jechał Klijo 2 promile i się spotkali - niestety BMW odbiło się od Klijo, wpadło na latarnię i kierowca nie przeżył...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
To jeszcze nic proszę państwa. Nie takie rzeczy na Lubelszczyźnie. Nie jestem w stanie tego odnaleźć bo dawno to było, ale... pewnego razu w tej pięknej krainie zderzyli się motocyklista z rowerzystą. Obaj pijani jak świnie... zasnęli na miejscu zdarzenia (nic im się nie stało). Ostatnio pijany rowerzysta nie wyhamował i wpadł przez tylną szybę do policyjnego radiowozu.
Cytat:
Wjechał z impetem w stojący na poboczu radiowóz, wybił tylną szybę i wylądował na kanapie. Rowerzysta z Rejowca Fabrycznego złamał sobie nos.
Do zdarzenia doszło wczoraj przed północą na ul. Cichej w Rejowcu Fabrycznym. Policjant i strażnik miejski z radiowozu obserwowali co się dzieje na ulicy. Nagle usłyszeli huk.
Tylna szyba radiowozu rozsypała sie w drobny mak, a na tylnej kanapie leżał człowiek. Męczyzna miał złamany nos, rozciętą wargę i obrażenia brody. Po opatrzeniu ran w szpitalu, trzeźwiał już w domu. Miał 2,6 promila.
Grzegorz K. rozpędził się na ul. Cichej jadąc z góry. Gdy zobaczył oznakowany radiowóz spanikował. Nie zdołał wyhamować i uderzył w tył auta.
Mieszkaniec Rejowca odpowie za jazdę pod wpływem alkoholu i spowodowanie kolizji drogowej.
Link
Jeszcze mógłbym przytoczyć kilka ciekawych sytuacji z mojego regionu. Ludzie to mają fantazję.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
malo OT ostatnio jechalem sobie i wlekla sie vectra na odcinku gdzie moglem wyprzedzac no to redukcja 5 tys obrotow i jazda poszlem vectra zostala to mowie walne jeszcze dwa nastepne no i patrze w lusterko a tu vectra za mna no to ja sie kryje a ona zajezdza mi droge hamuje i znow sie wlecze no to juz w miejscu zabudowanym redukcja i jazda ona znow za mna no to ja na na trzeciego na skrzyzowaniu skrecam w prawo ona dalej za mna juz wiedzialem ze jest cos nie tak do tego jeszcze nie zatrzymalem sie na stopie do 0 no i po chwili koguciki poszlem do radiowozu jak zaczela sie gadka na temat mandatui wsumie ukarali mnie tylko za stop i skrzyzowanie odziwo za predkosc nie ale gadajac z nim czulem alkohol powiedzialem " chyba czuje alkohol " a on " no to chyba musze wypisac wiekszy mandacik " i skonczylo sie na 200 zł i 6 ptk
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
gadajac z nim czulem alkohol powiedzialem " chyba czuje alkohol " a on " no to chyba musze wypisac wiekszy mandacik "
To ja bym bez zastanowienia 997 krecił.
Nie rozumiem dlaczego tego nie zrobiłeś.
dal by mi 10 ptk albo i wiecej szkoda zachodu a im pewnie i tak by sie upieklo bo policja moze wszystko ...
10 pkt od pijanych policjantów?
No nie wiem...
Chyba by się dało od tego odwołać.
Tak bo jeśli samochód nie był oznakowany to pewnie był z wideoradarem a w tych to podobno mają nawet mikrofony przypięte do ubrania i wszystko się nagrywa. Tak mi wujek mówił który pracuje w policji.
Tak bo jeśli samochód nie był oznakowany to pewnie był z wideoradarem a w tych to podobno mają nawet mikrofony przypięte do ubrania i wszystko się nagrywa. Tak mi wujek mówił który pracuje w policji.
mikrofonu chyba nie mieli bo powiedzialem ze czuje alkohol
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum