Wysłany: Nie Maj 25, 2008 20:21 1 miejsce Rovera 2.0T na zlocie VKP 1/4mili
Witam!!!
pisze tutaj bo dowiedzialem sie ciekawej rzeczy otoz na zlocie ogolnopolskim Vectra Klub Polska w wyscigach na 1/4 mili do ktorych stanely najszybsze Vectry z VKP i klubu Vectra Unlimted pierwsze miejsce zajął.....Rover 2.0 Turbo podobno mial jakas awaryje al;e i tak wygral przed passkiem 2.8 i Vectra B 3.0V6 bardzo jestem ciekawy kto zmłucił Vectroki, moze sie przyzna ten nasz pogromca?? jakby nie bylo gratulejszyns
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 20:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w wyscigach na 1/4 mili do ktorych stanely najszybsze Vectry z VKP i klubu Vectra Unlimted pierwsze miejsce zajął.....Rover 2.0 Turbo podobno mial jakas awaryje al;e i tak wygral przed passkiem 2.8 i Vectra B 3.0V6
To w końcu to były wyścigi klubu Opla czy wszystkiego, co szybko jeździ
Wachlarz wymienionych modeli wskazuje na to, że te wyścigi to tak średnio związane z Oplem
byl to zlot Vectry czyli modele A,B,C i to dosc szybkie np z silnikiem 3.0MV6 pod maska i na zlot przyjechal Rover i Passek i zeby bylo wesolo Rover wygral Passat byl drugi a 3 miejsce zajal kolega z VU
VU mialo zlot w Gosławicach;) tam najszybsza byla VA 3.0V6;) natomiast Vectra Klub Polska odbyl sie w terminie 22-25maja w Śniatowo / Międzywodzie;) tutaj wygral Rover 2.0T. probuje sie dowiedziec chociaz o kolor czy resjestracje auta;) Kolega Dante27 pisal mi ze jego brat ujezdzal prawdziewgo Tomcata czyli wersje turbo, podrasowanego na bodajze 246 koni i 5,7s do 100 tomcat na zlocie VKP podobno seria a przeciez vectra ktora zajela 3 miesjca po Roverku i passku miala swap na motor 3.0 lekki flajwil i kilka innych bajerkow
Hmmm... 246 KM i 5.7 do setki? Poproszę wydruk z pomiaru
Wydaje mi się, że nie tak łatwo urwać 0.9 sekundy przy takich krótkich czasach... Szacowałbym na 6.1-6.2
_________________ "Racing Is Life. Anything that happens before or after is just waiting..."
S.McQueen, Le Mans
nie wiem Panowie naprawde czy to rpawda czy nie, tak mi napisal Dante o aucie jego brata...zreszta nie o to chodzi ja bym chcial wiedziec kto zloil tylko vectrom?? fotki sa w poście wyzej, Tomcio mial naklejke na przedniej szybie TOMCAT jesli sie dobrze orjentuje...
o ile mi wiadomo nie ma na świecie auta przednionapędowego które rozpędza sie do pierwszej setki w mniej niz 6 sekund
Oj to chyba mało widziałeś bo trochę tego jest, chyba ze mówisz tylko o seryjnych samochodach...
O ile mi wiadomo to nie mój Tomcio:p chociaż lada dzień moc będzie większa albo porównywalna ale csssi żeby nie zapeszyć co do czasu 5,7 do paczki jestem w stanie w to uwierzyć przy dość dużym momencie obrotowym na który pewnie został położony nacisk plus że z na zdjęciach widać ze są fele 17 z opona minimum 205 a pewnie i 215 wiec możliwe ze dał rade Przydał by sie wydruk z przebiegiem z hamowni:)
a co do czasow do 100km/h znacie Hansa?? i jego astre x25xe?? cos ok 190koni teraz jeszcze kompresor wczesniej do setki mial powtarzalnie na g-techu ok 4,9s wiec sie da
Alfa Romeo GT Autodelta - około 400KM na przednich kołach i ZTCW poniżej 5s/100km/h Wszystko się da - szpera, dobre opony i odpowiednie zawieszenie są w stanie uratować większość przypadków
proszem bardzo;) Astra jeszcze na starym sofcie, obortomierzu od 2.0 i wydechu rowniez od 2.0, teraz jest wiecej KM i NM i wszytko tak jak powinno:) na mojej oko sprint od 21s filmiku do 25s filmiku to jest wlasnie start od 0 do 100km/h
a i tutaj jeszcze ta sama Astra (Gastrolot - tak sie zwie) z Vectra A LET czyli 2.0 Turbo 4x4 250km 340Nm 6 biegow do przodu:)
http://video.google.com/v...491615503750473
Gastra win
dobra mało widziałem jednak są takie auta, więc chodziło mi o serie:)
z drugiej strony mam na telefonie nakręcony filmik jak jechaliśmy z kumplem do Wroclawia i licznik w golfie II 1.6 (LPG) pokazał 220 km/h oczywiście kumplowi licznik kłamał przy normalnych prędkościach o jakieś 20km/h wiec o ile kłamał w tamtej chwili niewiadomo
No to jedziem tak na szybko
VW golf I Pirelli Gti 390km/410nm
Honda CRX K24/K20 moc silnika już jest >300KM i >300Nm
Nubira Turbo pana zgreda
Mamba Civic Turbo by VTG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum