Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: > 2006
Jestem pośiadaczem roverka około mieśiąca na jakich obrotach najlepiej utrzymywać silnik podczas jazdy.drugie pytanko jestem z krotoszyna to jakieś 20 km od jarocina gdzie w pobliżu jest jakiś dobry warsztat w którym mają pojęcie o roverze.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 18:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 17:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Agreswynie to jest dopiero od 4 do odcięcia Spokojnie możesz jeździć do 3 tys., żeby mieć maksymalny moment obrotowy, zresztą zobaczysz dość szybko na jakich biegach masz jakie obroty. KRYS opowiadał, że na początku swojej przygody z R jeździł tylko na 2 i 3 biegu
napoczątku swojej przygody z R jeździł tylko na 2 i 3 biegu
Ja po zrobieniu wydechu i dolotu nawet trzeciego biegu nie używam (oczywiście w mieście) lubię jak się alarmy włączają gdy przejeżdżam koło zaparkowanych aut
Spokojnie możesz jeździć do 3 tys., żeby mieć maksymalny moment obrotowy
max moment obrotowy to on ma dopiero około 4500 obrotów
KuBaB napisał/a:
Agreswynie to jest dopiero od 4 do odcięcia
czyli jak za kim jedziesz i chcesz go wyprzedzic ale czekasz na luke to trzymasz auto na odcieciu? gratulacje
pozatym jemu chodzil na jakich obrotach utrzymywać silnik podczas jazdy a nie kiedy zmieniać biegi
czyli jak za kim jedziesz i chcesz go wyprzedzic ale czekasz na luke to trzymasz auto na odcieciu? gratulacje
pozatym jemu chodzil na jakich obrotach utrzymywać silnik podczas jazdy a nie kiedy zmieniać biegi
Oczywistym jest, że nie trzymam na odcięciu, chodziło o pokazanie co to jest agresywna jazda. Wracając do zagadnienia na jakich ma jeździć obrotach to zobaczy sam czy ma jechać za kimś w mieście przy 60km/h na 3 biegu (i mieć ok. 3000rpm) czy może na 4 (ok. 2200rpm) i mieć ciszej w aucie.
hmmm myslałem że tam jest tak jak w R45 z silnikiem 1.6 sorki
KuBaB napisał/a:
Oczywistym jest, że nie trzymam na odcięciu, chodziło o pokazanie co to jest agresywna jazda.
wiem co to jest agresywna jazda, a jazda do odciecia jest mało efektywna i niebezpieczna
KuBaB napisał/a:
Wracając do zagadnienia na jakich ma jeździć obrotach to zobaczy sam czy ma jechać za kimś w mieście przy 60km/h na 3 biegu (i mieć ok. 3000rpm) czy może na 4 (ok. 2200rpm) i mieć ciszej w aucie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum