a dlaczego nie ?jak nie te to które ? hmm a co do mat to wydawało mi się że są dobre jakościowo.
a sluchales ich?? w tej cenie masz helix dark blue, tonsil speed 1700 i jeszcze pare fajnych zestawow ktore bija dsk na glowe... Esk jest sympatyczny ale dsk ble...
jasiu87 [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 20:55
michone, i zdecydowałem się na helix dark blue już kupiłem a kurier właśnie jedzie. Teraz mam problem z tymi matami ale chyba kupie je u siebie w mieście bo nie wiem ile tak naprawdę mi ich potrzeba.
jak masz mozliwosc to dokup 4 maty filcowe po jednej do wewnatrz drzwi i po jednej na zalozone maty bitumiczne na zewnatrz. Dzieki wewnetrznej zwiekszy sie objetosc wewnetrzna obudowy, dzieki zewnetrznej tapicerka bedzie ciasniej przylegac do drzwi i powinny ucichnac trzaski
A helixy to b.dobry wybor
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
jak wsadzisz filc w drzwi to Ci wszystko zgnije. boczki radzę posklejać na wszelkich łączeniach i również wykleić matami - usztywnij większe powierzchnie aby "nie grały". między cięgna drzwi a blachę wciśnij pasy z gąbki (takiej z zamkniętymi pęcherzykami). dookoła głośnika zrób pierścień uszczelniający z tej samej gąbki - poprawi się bas a boczek będzie dodatkowo usztywniony - tyle z praktyki i z tego co podpowiadali mi zawodowcy.
mialem tak w dwoch auta i nie zgnilo... a tym bardziej od miedzy drzwiami a tapicerka no bo jak?? no chyba ze roveroskie uszczelki wpuszczaja cala wode do srodka
Ale nie mam ochoty sie klucic...
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
nie ma się co kłócić forum służy do debaty i to właśnie robimy. dzięki temu wyciągamy jakieś wnioski i rozwijamy się. a w drzwiach (a rozkręciłem ich już w życiu trochę) znalazłem różne rzeczy dlatego ja bym uważał. pokój!!
co do wlewania wody do drzwi...
Mój roverek pochodzi z włoch, uszczelki są tak zmasakrowane że jestem w stanie nalać (oczywisscie spokojnie) kubek wody na szybę i nie spłynie ani kropla po drzwiach tylko wszystko wleci do drzwi
Ja uzylem APP, poszlo mi po 4 maty 50x50 na jedne drzwi.
Zamykaja sie teraz ciszej niz w mercach, ale bede musial dokupic jeszcze po dwie sztuki na oklejenie boczkow bo trzeszcza .
Otworow lepiej nie zaklejaj bo drzwi tego nie wytrzymaja, tam zawsze sie znajdzie jakas woda. Jak nie po deszczu to po myciu.
dzieki;p tylko wydaje mi sie ze jak nie zakleje drzwi to bedzie nadal szum. Poniewaz w moim roverku uszczelka boczkow nie przylega do szyby tak na 100%. Gdy reką docisne w aucie jest cicho.
U mnie tez jest tam szczelina, ale za zaklucanie szumow odpowiadaja Hertze i calkiem dobrze im to idzie
Pamietaj ze jesli zakleisz otwory odplywowe, to w nie dlugim czasie bedziesz mial takie fajne firaneczki na drzwiach. One maja swoje zadanie(napewno nie powodowanie szumow )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum