Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Mam pytanie odnosnie TYch przewodow, czy te przewody maja jakies specjalne oznaczenia chodzi mi o tym jakis numer ? Chcialem kupic w jednym sklepie to mi powiedzieli ze z tym jest problem i ze kiedys komus zamawiali ze trzy razy i nie pasowaly bo jedne byly za krotkie a inne to jeszcze cos tam nie pasowalo i nie wiem jakie kupic poradzcie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 20:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 09:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
''JANMOR'' silikonowe produkcji amerykańskiej polecane do silników wielozaworowych, tuningowanych i sportowych przeznaczone też do LPG o wiele tańsze. www.janmor.pl Jeśli nie jesteś pewien zmierz długość przewodów i sprawdź w katalogu jego numer
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 209 Skąd: nowa sol
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 08:28
O dzieki za podpowiedz bo w tych sklepach w naszej okolicy to jest tragedia dostac odpowiednia rzecz. Kupilem filtr paliwa nie taki mi dali teraz kable tez nie takie i musze wymieniac nie wiem na czym ci pracownicy sie znaja. A i jeszcze jedno pytanie mozna sie dowiedziac jaki palec i kopolka ma byc jaki rodzaj bo to tez zamierzam kupic i nie wiem czy w sklepie mi dobrze dadza.
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 08:49
Dzieki za linki , a w sklepie jak bede kupowal to wie ktos moze jakie oznaczenia tych odpowiednich czesci sa do danych firm , tak zebym podal konkretna firme i typ odpowiedni bo jak oni mi zaczna szukac to napewno nie beda pasowac.
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 09:25
to w jakich sklepach w Soli zamawiasz? Ja zawsze kupuje na Chopina, nigdy sie nie przejechalem na nich, zawsze dochodzi dobra czesc choc z oznaczeniem katalogowym jest roznie.
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 09:29
Ja mieszkam w Bytomiu a napisalem Nowa Sol bo wieksze miasto i zeby ludzie bardziej sie orientowali . Filtr zamawialem w Glogowie i byl zly przewody w soli ale nie wiem gdzie bo przez kogos zamawialem i teraz musi mi wymienic , a chcialem zamowic w glogowie przewody to mi powiedzieli ze trzy razy jednemu zamawiali do Rovera i nie pasowaly i moga byc z tym problemy,dla tego teraz chce sie dokladnie dowiedziec o ten palec i kopolke jeszcze.
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 10:51
No numery sa ale myslalem ze to moze sa numery w danym sklepie . Jak tak to musze sie udac do sklepu i kupic kable kopolke i palec bo tak szarpie na niskich obrotach albo jak sie mocno gaz wcisnie ze nie mozna jezdzic jest to do nie wytrzymania.
jeśli chodzi o tomateam, to są tylko numery katalogowe producenta, jeśli chodzi i IC, to na gorze masz numer z ich katalogu, a na samym dole tzw.: numery zwyczajowe, czyli ormalne numery części
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 11:09
O dzieki o to mi chodzilo to juz teraz wszystko wiem odnosnie tych trzech rzeczy teraz musze zamowic i wymienic oby to pomoglo bo jest tragedia z jazda.
[ Dodano: Sro Cze 04, 2008 14:47 ]
A te przewody janmor to nie za dlugie sa? bo te ngk to patrze w opisie i sa krotsze . Mam nadzieje ze dlugosc kabli jest ok bo juz zamowilem te janmor. Te z ngk niby maja dlugosci 30, 32, 42, 50 a te z janmora 39, 39, 49,59 to obydwu firm te przewody pasuja do mojego Rovera?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum