Wysłany: Nie Cze 08, 2008 17:17 [R416] Świece i filtry
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Interesuje mnie jakie świece najlepiej założyć wiem że przerwa 0,8 ale chodzi o to jedno czy np. dwuelektrodowe i jakiej firmy .jeżeli można to podajćie jaki filter oleju ;paliwa;powietrza itp.wiem że temat często wałkowany ale komp mi padł i korzystam gościnnie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 19:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 17:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 55 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 01:40
Świece NGK V-line zgodne z katalogiem NGK dobiorą ci w każdym sklepie motoryzacyjnym.
Co do filtrów to jest akurat freestyle. Ja jeżdżę na Filtronach które stosuje i stosowałem w innych autach. (powietrze i olej) . Paliwa nawet nie pamiętam jaki mam ale chyba też jakiś polski . Jednak po zmianie na nowy auto trochę inaczej chodzi chyba że mi sie zdaje
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 06:56
Odnośnie filtrów to nie polecam firmy Knecht (z intercarsu), rdzewieją, filtr ma raptem 4 miesiące zaczął się pokrywać pęcherzami z rdzą. Używałem wcześniej noname japońskich , filtrona i żadnen z nich nie rdzewiał.
Odnośnie świec, to mogę polecić NGK irydowe, są droższe ale nie trzeba ustawiać w nich odstępu, mniej obciążają cewkę przy tym samym lub większym odstępie niż standardowe miedziane elektrody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum