Wysłany: Nie Cze 15, 2008 10:58 [R416] Buczenie klimatyzacji
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam serdecznie.
Mam pewien problem związany z klimatyzacją. Mianowicie niby wszystko jest ok., działa, chłodzi ale po pewnym czasie zaczyna buczeć dość głośno, jak ją wyłączę jest cisz. Co to może być?? Czy jest możliwość aby było uszkodzone jakieś łożysko?? A może miał ktoś z Was podobny problem??
I jeszcze jedno ostatnio zauważyłem, że odkleja mi się materiał na podsufitce nie dużo więc chcę to sam zrobić, znacie może jakiś klej, który skutecznie to przyklei i nie zostawi śladu??
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 19:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 10:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli się nie mylę to takie dziwne hałasy z klimatyzacji to mogą być spowodowane albo kompresorem klimatyzacji albo wentylatorem. Sprawdź jak się zachowuje kompresor klimatyzacji (niech ktoś włącza i wyłącza ,,klime''). Znajdziesz go pod maską, trochę po prawej stronie auta, na dole, niedaleko chłodnicy. Tak samo możesz w sumie sprawdzić wentylator. Dziwne dźwięki z klimatyzacji są też czasami spowodowane małą ilością czynnika chłodzącego.
Najlepiej podjedź do sprawdzonej, dobrej stacji gdzie napełniają klimatyzacje i tam Ci sprawdzą co nie gra. Taka diagnoza nie powinna być droga
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum