jakieś to dziwne co oni tam mieli 2 kamery gdzieś ty tam widział tego seata
Normalnie coś jak w moim stylu tyle tylko, że ja malaczem przy 40Km/h nie zapięty w pasy, maluszek został stać do góry kołami, a ja siedząc na dachu dokończyłem ćmić papierosa i dopiero wyczołgałem się. Strat po za zerwanym zderzakiem i lekko wgniecionym dachem nie było - śnieg zamortyzował
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Niezłe. Dobrze, że auto wytrzymało.
Tylko po co montowali kamerę?
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
nie no jasne ze hamował w trakcie... odnośnie obrażeń kierowca lekki wstrząs mózgu reszta trochę siniaków. Co do kamery to chłopaki kręcili właśnie jakieś sekwencje do filmu wiec nic ukartowanego.
Dokładnie - zniszczenia bardzo małe i tylko jedna rolka, więc w momencie rolki było pewnie ze 30 km/h.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Cytat z opisu:
Ekipa Telewizyjna jadąca drogą 801 w kierunku Warszawy na wysokości miejscowości dziecinów, zostala zajechana przez zielonego Seata Ibiza który, wyjechał z drogi podporzadkowanej 805. Wymusił zmianę pasa ruchu, w wyniku czego auto Volvo v40 wjechalo na przeciwlegly pas ruchu, skad energicznym skretem w prawo uniknelo zderzenia czolowego i wpadlo w poslizg na piaszczystym poboczu, po czym dachowało wpadając w rów.
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 15:34 ]
Na zdjeciu widze jak gosc gada przez telefon, a za chwile lezy na noszach w kolnierzu.
Na filmie slychac po wypadku grajace radio, a na zdjeciach panel'u juz nie ma.
Watpie, zeby ten wypadek byl ukartowany. Ale troche szczegolow mi tu nie gra
Zdjecia fajnie zrobione (rybie oko).
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 15:43 ]
Na filmie widac, ze spada kamera b. zaawansowana niz handycam wiec ma to jakies podstawy do tego, ze byla to ekipa filmujaca.
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 15:49 ]
Cytaty z komentarzy filmu :
marniu79
Snesnes ty jesteś autorem tego filmu ...
Snesnes (5 dni temu)
Poniekad tak... chociaz wlasciwie samo sie nagralo ; ) testowalem nowe rozwiazanie kamery onboardowej, a przypadek chcial ze...
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 15:52 ] Janowski62
Czlowiek ma cholernie glupi odruch zapierania sie rekami i nogami.
No i tak jak myslalem. Ostanimi slowami wielu Polakow jest "O !@!$# !" a nie " O Boze !"
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
tak sie zastanawiam po co on wogule próbował ominąc ten samochód? myśle ze ja bym tylko depnoł do końca hamulec i starał sie utrzymać auto na swoim pasie
Na zdjeciu widze jak gosc gada przez telefon, a za chwile lezy na noszach w kolnierzu.
Czysta adrenalina. Szarpnięty był, a nie czuł jeszcze nic. Potem go zaczęło boleć, to go usztywnili.
U mnie w rodzinie (niestety) człowiek wysiadł z samochodu po czołowym zderzeniu i łaził dookoła
mówiąc, że wszystko ok, tylko go szyja boli -> adrenalina działała mocno...
10 minut później już go "tutaj" nie było [']
_________________ "Racing Is Life. Anything that happens before or after is just waiting..."
S.McQueen, Le Mans
Moj ojciec mi opowiadal kiedys jak jego znajoma jechala z mezem gdzies tam gdzies, mieli dacha ( jak dlaczego i przy jakiej predkosci nie pamietam bo to bylo z dobre 10 lat temu ) On wysiadl lekko potluczony z nia bylo na pierwszy rzut oka ok, jak ja dorwali lekarza to przez tydzien w szpitalu siedziala. Podobno miala szczescie ze po tym wypadku nie pochylila sie do przodu, bo to bylby jej koniec.
tak sie zastanawiam po co on wogule próbował ominąc ten samochód? myśle ze ja bym tylko depnoł do końca hamulec i starał sie utrzymać auto na swoim pasie
Ty tak serio, czy nas podpuszczasz?
Bo ja np. życiu bym tak nie zrobił...
Przy 100 km/h nawet Volvo może nie uratować Ci życia, więc jeśli tylko da się uniknąć zderzenia, nawet kosztem "lotu w plener" to trzeba walczyć - tak zostałem nauczony i już kilkakrotnie sprawdziłem, że bronię się "do końca" - 2 razy zatrzymywałem się na poboczu zamiast na "tym z przodu", raz uciekłem z Solidarności w Jana Pawła zamiast spotkać się z tramwajem, który wjechał na czerwonym, a raz na lodzie się nie wybroniłem i był "plener", na szczęście byłem sam na drodze i jechałem 30 km/h.
Dlatego też jestem takim zwolennikiem wszelkich kursy poprawiające umiejętności - one są po to, żeby właśnie w czasie takiej obrony mieć zestaw odruchów, który ratuje życie, a nie wcisnąć hebel, zamknąć oczy i czekać co się stanie.
Na tym filmie widać, że to kwestie odruchów i ułamków sekund - spóźnienie kontry, nie do końca poprawny sposób trzymania kółka, a gdyby gość uderzył, to nie wiadomo jak szybko by było i co by się stało z pasażerami zarówno Volvo jak i Ibizy...
Znajomy kierowca zawodowy mówi zawsze, że na Powązkach jest specjalna alejka dla "tych co mieli pierwszeństwo"...
na serio, ale czekałem na to az pojedziecie po mnie że tak napisałem
maciej napisał/a:
Przy 100 km/h nawet Volvo może nie uratować Ci życia
hamując wytrąca się predkość, uderzenie napewno byloby przy dużo mniejszej prędkości
maciej napisał/a:
więc jeśli tylko da się uniknąć zderzenia, nawet kosztem "lotu w plener" to trzeba walczyć
MaReK napisał/a:
Wymusił zmianę pasa ruchu, w wyniku czego auto Volvo v40 wjechalo na przeciwlegly pas ruchu, skad energicznym skretem w prawo uniknelo zderzenia czolowego
co by było gdyby nie udało się uniknąć zderzenia czołowego? dlatego wole wpakować kolesia wymuszającego niż na czołowe iść
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum