Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 22:58 [R25 1.4 2001] Jak z 83KM zrobić 103KM... oraz inne pytania.
Heh, Roverek już siadł po pierszych testach. Mam wersje 1.4 uboższa w mechaniczne mustangi, a więc 84. I tu pytanie czym różni sie od wersji 1.4 103 kM? Bo silniki penwie te same ale bez bajerka. Tak myśle. Intercooler? Już na wstępie wyhaczyłem pewne "błędy" Tylnia wycieraczka nie chodzi chyba takze podlewanie tylnej szyby, przy większej prędkosi troche szumi w aucie, jakby z przodu drzwi przednich przy lusterkach, może to normalne?
Ogólnie póki co auto bardzo mi sie podoba cho ta wersja taka troche miejska, nie chce przekroczyc 160 km/h za to musze przyznac przy tej prędkosci trzyma sie drogi naprawde pewnie co mnie mile zaskoczyło gdyz poprzednie autko miało z tym niemałe problemy, za to zadupcało 170 (rekord świata chyba bo to był MATIZ)
Wkurzaja mnie pokrętła do fotelów, żeby obniżyc na maksa rtrzeba sie nei zle nakrecic...
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pią Maj 16, 2008 10:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 22:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam wersje 1.4 uboższa w mechaniczne mustangi, a więc 84. I tu pytanie czym różni sie od wersji 1.4 103 kM?
Wejsja 103 KM ma 16 zaworów a wersja słabsza ma 8 zaworów
[ Dodano: Pią Maj 16, 2008 09:10 ]
niuton napisał/a:
Tylnia wycieraczka nie chodzi chyba takze podlewanie tylnej szyby
Sprawdź wiązkę tylniej klapy, zapewne się wyłamały przewody. Co do "podlewania tylnej szyby" to może być wyłamany wężyk po lewej stronie tylnej klapy o ile słychać że pompka się włącza.
niuton napisał/a:
przy większej prędkosi troche szumi w aucie, jakby z przodu drzwi przednich przy lusterkach, może to normalne
Może łożyska kół? Albo opony, wszystko zależy od bieżnika.
Popraw temat na zgodny z zasadami (problem jaki masz w R w temacie)
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 18:54
A z komputerem nie bede musiał kombinowac? Wystarczy tylko taka przepustnica? Z ciekawości gdzie i za ile to można dostac? Spalanie sie nie powiększy? Teraz autko po mieście pali mi lepkko ponad 8 ale nie jest to jazda w korkach tylko szybka mijeska. A to szumienie to raczej jak pęd powietrza prz y lusterkach tylko troche wg mnei za bardzo słyszalne. Z auta jak narazie zadowolony jestem, będe go próbował lekko polepszyc.
[ Dodano: Nie Maj 18, 2008 19:22 ]
Hmm ucichło. Przepustnice to penwie znajde w jednym ze sklepów reklamowanych na stronie głównej. Mam jeszcdze pytania nastepujące:
Jest w wersji elektronicznej instrukcja obsługi po polsku do Roverka 25 (ja mam po belgijsku) a może jakis klubowicz z Krakowa pożyczy?
W schowku poinno palić sie światełko po otwarciu zgadza się?
Musze ponaprawiac kilak drobnych usterek, bo mnie denerwuja, szkoda ze z czasem słabo i nie ma kiedy.
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 10:28
A jeszczxe takie pytanie. Chlapacze ewentualnie "błotochrony", są jakeis typowe do Rovera 25, w ogóle Rovera czy jakies uniwersalne trzeba by zamontowac? Strasznie chlapie jak popada, z reszta szkoda chyba spodu.
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 12:54
Dzięki za pomoc. Zaczynam w tym tygodniu zabawe w mechanika, nie ma tego duzo ale w tym auce to przyjemnosc sie pobabrac. A za oknami taka pogoda ze ciężko sie jezdzi bez kliamtyzacji... Montował ktos sobie do Rovera z forum? Wiem , wczesniej pytałem i uzyskałem pomoc- link do allgro orginalna z montazem 2 koła, ale to troche duzo i zastanawiam sie zy taniej nie da sie czegos wymyslec.
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 13:59
To na przyszel wakacje pewnie siądzie teraz już z kasa nie wyrobie. Hmm a tka spoytam jeszcze na bezpiecznikku od tylnej wycieraczki co jeszcze jest podpięte? Wie ktoś? Kable poprzecxierane bo patrzyłem wczoraj, bezpiecznik od nich wiadomo wywalony bo zwarcie, a lampka mimo iz zarowka dobra w schowku nie dziuła, zastanawiam sie czy włąsnie nie przez to? Dzis troche tam grzebałem w schowku i jedyne co osiagnąłem to to ze przestało mi piszczec przy właączonych swiatłach po wyciagnieciu kluczyka. Dlaczego? Aha rurka z płynem do tylnej szyby orzetarta niew jest, a płyn tez nie działa. Domyslam sie ze spryskiwacz spiety jest z wycieraczka i bez nie j nie po działa...
[ Dodano: Czw Maj 29, 2008 12:52 ]
Hehe piscyk od swiateł i podswietlenie deski jest na jednym bezpieczniku: nr 8 Juz naprawione. Ile wam palą Roverki 25 1,4 83 konie? Mi po miescinie wyszlo 9,5 litra. troche dużo...
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 10:26
No to by sie zgadzało, troche dużo patrząc na ciągle rosnace ceny bezyny... Myśle nad sekwencja, żeby o pracy jezdzic autem na gazie (szef mi oddaje za benzyne), a prywatnie cieszyc sie jazda na benzynce (wtedy by mnie to dużo nie kosztowało) A to dodatkowe koszty. MA ktos sekwencje w roverku? Jak to chodzi? Opłaca się?
[ Dodano: Pią Maj 30, 2008 11:36 ]
PTE napisał/a:
Chlapacze (oryginalne) dostaniesz m.in. w tomateam - ok. 130zł.
Nowa, aluminiowa przepustnica 52mm na eliseparts.com kosztuje niecałe 113 funtów z przesyłką.
Możnaprosic linka do tego produktu, na stronie byłem, ale tecnicznego angielskiego ani troche nie posiadam:) Dzięki. Ta na pewno będzie pasować?
MA ktos sekwencje w roverku? Jak to chodzi? Opłaca się?
Niektórzy mają.
Czy się opłaca, to musisz sobie sam przeliczyć.
Chodzi tak jak Ci założą i wyregulują. Przy poprawny montażu i regulacji ma chodzić tak jak na benzynie.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Niuton co do Lpg i sekwencji w aucie to wszytko zależy od tego jak długo zamierzasz pojeździć. Normalnie nie ma różnicy miedzy jazda na Pb i Lpg. Ale druga ważna sprawa to pożądanie założona i wyregulowana instalacje a przyjemność z jazdy murowana ja na swojej instalacji zrobiłem 70kkm. pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum