Wysłany: Nie Cze 15, 2008 22:07 [R216 Si 1.6 Benz 97r] Sygnalizacja zapięcia pasów.
Witam.
Mam obwody elektryczne pod siedzeniami idace do gniazd pasów bezpieczenstwa. Zaroweczka w desce rozdzielczej od sygnalizacji niezapietych pasow bezp. jest ok, wlozylem nowa gdyz w ogole jej nie bylo.
Problem jest taki, ze nie dziala owa sygnalizacja niezapietych pasow bezpieczenstwa. Mam rowera 216 Si benzyniaka 1,6.
Prosze o porade jak to sprawdzic, od czego zaczac.
Pozdrawiam
_________________ Nocny Marek
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 22:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
te obwody to raczej do napinaczy idą no chyba, że do napinaczy masz oddzielne kabelki
Prawda, ida przewody do napinaczy i przez napinacze sie obwod zamyka i prawdopodobnie powinien isc na lampke sygnalizacyjna do deski rozdzielczej...
[ Dodano: Pon Cze 16, 2008 16:33 ]
aaaa do napinaczy.. zle zrouzmialem. No u mnie widac przewody pod siedzeniami przednimi idace do tych gniazd pasow (zapięć), ktore sa obok hamulca recznego
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 16:49
Przewody pod siedzeniem ida tzw napinaczy pirotechnicznych, które działają razem lub osobno tego nie wiem z AIR BAGiem, pirotechniczne tzn w nich jest ukryty ładunek wybuchowy który w razie wypadku wybucha i cofa napinacze o jakie 10cm +/-. Taki bajer;-) A przewody idą do deski bo jak by obwód był uszkodzony albo napinacz to w tedy będzie lampka sygnalizowac.
aaa czyli nie ma sygnalizacji niezapietych pasow? mam model 216 Si wersja niby lux, w desce rozdzielczej jest takowa sygnalizacja,a le nie bylo zaroweczki, wlozylem zeby sprawdzic. Nic nie zaswiecilo Moze wwekol ma racje, ze to cos jak to napisal:
wwekol napisał/a:
Przewody pod siedzeniem ida tzw napinaczy pirotechnicznych, które działają razem lub osobno tego nie wiem z AIR BAGiem, pirotechniczne tzn w nich jest ukryty ładunek wybuchowy który w razie wypadku wybucha i cofa napinacze o jakie 10cm +/-. Taki bajer;-) A przewody idą do deski bo jak by obwód był uszkodzony albo napinacz to w tedy będzie lampka sygnalizowac.
jak dokladnie one dzialaja? gdzie ten ladunek? w zatrzaskach pasow?
pod siedzeniem masz taką rurkę przymocowaną do jednej z szyn...
to jest petarda, i do niej dochodzi linka od zapięcia
Ale u mnie przewody ida od przodu od deski rozdzielczej w podlodze pod siedzenie, tam jest zlaczowka i podczepienie tylko do spodu siedzenia i dalej ida przewody do zatrzasku pasa bezp. tam sie zamyka ten obwod...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum