Wysłany: Pon Cze 23, 2008 08:37 [R200 1.4 16V] problem z obrotami i odpaleniem
Z góry uprzedzam że przeglądnąłem podobne tematy na forum.
Ze względu na to że auto zaczęło mi przerywać, a w końcu przestało odpalać postanowiłem po przeglądnięciu forum podmienić czujnik położenia wału korbowego oraz cewkę. Chcę je wyjąć z auta znajomego, który jednak nie posiada kodu do immobilisera. W związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy rozłączenie przewodów od CPWK oraz cewki, ew. silniczka krokowego bez odłączania akumulatora nie spowoduje błędów w komputerze, a jeśli można odłączyć akumulator to na jak długo bez konsekwencji dla immobilisera.
Druga sprawa związana z falowaniem obrotów: zauważyłem że podczas skoków obrotów z czarnej skrzyneczki obok skrzynki bezpieczników dochodzi "cykanie", tak jakby włączanie- wyłączanie przekaźnika. Jestem w trakcie ściągania RAVE więc nie mam podglądu co to za ustrojstwo, a odpowiedzi potrzebuję na wczoraj
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 08:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chcę je wyjąć z auta znajomego, który jednak nie posiada kodu do immobilisera. W związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy rozłączenie przewodów od CPWK oraz cewki, ew. silniczka krokowego bez odłączania akumulatora nie spowoduje błędów w komputerze, a jeśli można odłączyć akumulator to na jak długo bez konsekwencji dla immobilisera.
Nie spowoduje to żadnych konsekwencji dla immobilisera, bo ten cały czas przecież ma zasilanie z akumulatora.
SKonrad napisał/a:
Druga sprawa związana z falowaniem obrotów: zauważyłem że podczas skoków obrotów z czarnej skrzyneczki obok skrzynki bezpieczników dochodzi "cykanie", tak jakby włączanie- wyłączanie przekaźnika. Jestem w trakcie ściągania RAVE więc nie mam podglądu co to za ustrojstwo, a odpowiedzi potrzebuję na wczoraj
ZTCP to tam jest przekaźnik główny, przekaźnik sondy lambda, rozrusznika i pompy paliwa.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum