Zastanawia mnie jedna rzecz w moich szybach przednich - elekrtycznych
dlaczego boczki z drzwi nie dolegają mi do szyb w wyniku czego nie dociskają szyby i nawet jak jest mokra to przy zjeżdzaniu i ponownym podniesieniu woda na nich dalej jest w nienaruszonym stanie wydaje mi sie że powinny dociskać szybe i ja mam tam luz i to w jednej i drugiej spotkaliście sie z takim czymś? ściągałem boczki i nie ma tam śrubek ani zaczepów które by to docisły prosze o pomoc aha szyba chodzi płynnie wszystko super tylko ten luz
_________________ Nie ma słabych aut... są tylko słabi kierowcy
Ostatnio zmieniony przez hawczyn Wto Lip 08, 2008 21:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 21:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Sro Lip 09, 2008 08:07
Jezeili z moim przypadkiem uznamy że w takim razie w Roverku to reguła to chyba jest to reguła bo u mnie to samo. (R25)
Dodakowo co troche mnie denerwuje przednia kierowcy jest troche "luzna" (na w pół otwarta przy zamykaniu drzwi tak sie jakby giba, no przy zamknieciu słychac ze ma luzy- od czego to sie dzieje, czy to tez normalne?)
Mam to samo, jak jestotwarta to jest tam szpara taka na kilka mm. Pytalem znajomego mechanika bo nie wiedzialem co jest nie tam (mam tego roverka od 12 dni) i bylem zdrowo zdziwiony.
Powiedzial ze pierwszy raz cos takiego widzi. Rozebral drzwi i powiedzial ze chyba tak to ma byc bo szyba nie jest prosta tylko tak jakby wygieta i jak opada to robi sie luz.
Hmmm,... no niby ok, tylko dlaczego w innych autkach z tez wygietymi szzybami tak nie jest?
Ale to normalne,że wilgoć się zbiera wewnątrz drzwi.
Nawet gdyby szyby dolegały, to wewnątrz zbiera się moda która ucieka takimi otworami u dołu drzwi.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Moja teoria to wina "zimnego łokcia" te części co powinny dolegać do szyby u mnie są delikatnie mówiąc upośledzone, po podłożeniu pod maskownice lusterka kawałka gumy, dolega do szyby i wyciera wodę. Ale w drzwiach pasażera jest gorzej i nie da rady tego nareperować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum