Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 111 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 17:34 [R200] Plastik wpada w rezonans
Witam,
mam następujący problem. Podczas jazdy kawałek plastiku, imitujący drewno (patrz zdjęcie poniżej), znajdujący się na przeciwko fotela pasażera wpada w rezonans. Natomiast kiedy go dopchnę ręką jest ok. Dźwięk który wydaje jest po prostu denerwujący.
Czy ktoś miał już taki problem?
Jak go rozwiązać?
Myślałem o zdjęciu go i przyklejeniu na nowo w lepszy sposób, ale jest on w bardzo widocznym miejscu i nie chciałbym go zniszczyć, stąd proszę o radę co z tym zrobić.
Z góry dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 17:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Delikatnie odgiąć, klej "kropelka" i ostrożnie zakropić.
Ewentualnie odgiąć, wlać klej do strzykawki z grubą igłą i zalać element w środku.
Miej przygotowaną szmatkę z rozpuszczalnikiem żeby wytrzeć jak przelejesz.
Ja robiłem coś takiego w Mondeo i pomogło.
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 18:12
Ten element jest na "spinkach".
Możesz zatem go wyciągnąć, porozginać nieco spinki i dla pewności przykleić na krawędzi dookoła całego plastiku taśmę dwustronnie klejącą (piankową)
Trzeba będzie co prawda ciąć tę taśmę wzdłuż, bo do przyklejenia wystrczy pasek szer. ok. 5 mm. Ważne, żeby po przyklejeniu nie było jej widać.
Można również zastosować np uszczelkę okienną (samoprzylepna gąbka), ale nie wiem, czy nie będzie dla odmiany "piszczeć" o kokpit
Generalnie chodzi o wypełnienie luzu między "drewnem" a kokpitem czymś miękkim pochłaniającym drgania.
P.S.
Klej "Kropelka" też to zrobi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum