Wysłany: Czw Lip 03, 2008 20:56 [R620] Silnik pracuje nierówno i szarpie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam mam problem z silnikiem w samochodzie rover 620 si silnik 2.0.Silnik nierówno pracuje i podczas jazdy strasznie szarpie co mogło spowodować tą usterkę ?
Świece i Przewody wysokiego napięcia są nowe aparat zapłonowy jest po regeneracji sonda lambda jest także nowa..Link pokazuje prace mojego silnika który podupadła zdrowiu.Pozdrawiamlink do filmu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 22:08, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 20:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym oberzał kolektory, a szczególnie wydechowy - u mnie problem z obrotami wynika z pęknięcia kolektora wydechowego...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wyczyść stabilizację wolnych obrotów i przepustnicę. Posprawdzaj również stan wszystkich wężyków od podciśnień. Może być też przyczyna w słabym ciśnieniu na rampie wtryskowej lub coś może byc nie tak z samymi wtryskami benzynowymi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum