Wysłany: Czw Lip 17, 2008 09:39 [R414] Problem z uruchomieniem silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich sympatyków marki Rover! Ja jestem posiadaczem R 414 dopiero od paru dni. Samochód kupiłem dość przypadkowo i teraz dopiero pogłębiam wiedzę na temat tej marki. Przyznam sie iż trochę sie wystraszyłem czytając niektóre posty, chodzi mi o częste problemy z uszczelką pod głowicą. Mam nadzieję ze problem ten ominie moje autko szerokim łukiem, choć przeżyłem już chwilę grozy. Zmieniłem akumulator na nowy, odpaliłem silnik, wszystko ok. Później jeszcze troszkę grzebałem przy zapalniczce, zamontowałem nowe radio i po jakichś dwóch godzinach miałem problemy z uruchomieniem silnika. Objawy takie jak przy braku iskry na świecach, kiedy w końcu odpalił pracował bardzo nierównomiernie i dosyć mocno dymił. Objawy ustąpiły po przejechaniu paru kilometrów. To było przedwczoraj, od tamtej pory jest ok. Mam się zacząć rozglądać za mechanikiem? Dodam jeszcze iż brak jakichkolwiek oznak defektu uszczelki pod głowicą, płyn w układzie chłodzenia utrzymuje stan i jest czysty, korek jak i bagnet nie posiada żadnych "serkowatych" nalotów. Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 17, 2011 21:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 09:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przestań się martwić już tą uszczelką Nie opisałeś co konkretnie znaczy "problemy z odpaleniem" Bo równie dobrze może to być rozrusznik... czy inna przyczyna... napisz więcej szczegółów
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum