Witam wszystkich jako że jest to mój pierwszy temat na forum.
Mam problem z immobilizerem w moim R200. Niedawno uszkodziłem pilota i byłem zmuszony do odpalenia autka poprzez wprowadzenie kodu imo. Wszystko było ok immobilizer się wyłączył i autko paliło z kluczyka. Niestety gdy naprawiłem pilota immo dalej nie działa. Odpalałem, jeździłem wysiadałem i obserwowałem autko bez zamknięcia i oczywiście po wyjęciu kluczyków żadnej oznaki działania immo. Może ma ktoś jakiś pomysł jak je odblokować.
Ostatnio zmieniony przez piter34 Wto Lip 22, 2008 12:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 16:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 16:27
Nadal musisz do odpalenia wprowadzac kod czy odpala normalnie?
Powinienes przy tym roczniku miec pilota Lucas 3TXB w ktorym immo wylancza sie przy zbizeniu a nie tak jak w 3TXA po nacisnieciu przycisku.
a pilot już działa i otwiera auto Bo immo powinno zacząć się uzbraać ponownie po zamknięciu auta pilotem zawsze możesz spróbować odłączyć aku na chwilę jak napisał Ciufcia, , ale jeśli pilot nie zadziała, to pnownie będziesz musiał wprowadzić kod immo kluczykiem.
Dziękuje wszystkim za pomoc. Nie wiem jak to się stało ale immo samo się uzbroiło i już wszystko jest ok.
A co do
Lechos napisał/a:
Nadal musisz do odpalenia wprowadzac kod czy odpala normalnie?
Powinienes przy tym roczniku miec pilota Lucas 3TXB w ktorym immo wylancza sie przy zbizeniu a nie tak jak w 3TXA po nacisnieciu przycisku.
to okazało się że z powodu jakiejś awarii elektronicznej mój pilot nie wytwarzał pętli indukcyjnej i działał jak wersja XA po naprawie u elektronika wszystko jest jak powinno.
Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum