Wysłany: Sob Lip 05, 2008 20:38 [R416] Problem z działeniem pilota LUCAS 3TXA KEY
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam mam mały problem z pilotem LUCAS 3TXA KEY. w roverku 416 si z 1997r. Po wymianie baterii w pilocie według instrukcji znalezionej na tej stronce pojawił sie problem, mianowicie po około tygodniu funkcjonowania pilot przestaje działać. Nie tylko nie poprawił sie zasięg działania, ale średnio raz na tydzień musze wyjąć baterie i całą procedure programowanie pilota musze przejść od nowa. W sumie zawsze auto można otworzyć kluczem ale mam zamontowany immobilaizer który wyłącza sie z pilota i czasami kiedy potrzebuje uruchomić auto musze liczyć sie z 10 minutowym poślizgiem. Czy ktoś spotkał sie z podobnym problemem i czy ktoś może wie jak temu zaradzić?
W pilocie zainstalowałem baterie VARTA CR 2032, nie wiem czy szukać przyczyny problemu w bateri czy pilocie?
Z góry dzięki za pomoc
A może zakup nowego pilota bedzie rozwiązaniem?? nie wiem tylko jak to sie ma do ustawienia do mojego auta czy nie bedzie problemów? Ceny na allegro kształtują sie w okolicach 50 zł za używany pilot
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 17, 2011 22:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 20:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z własnego doświadczenia wiem, że bateria również może być problemem. Miałam w pilocie baterię panasonic. Jej żywot zakończył się chyba po pół roku. Natomiast bardzo dobrze sprawują się baterie maxell. Zarówno w pilocie, jak i na przykład w termometrze elektronicznym.
Trzeba też zwrócić uwagę, żeby przy wymianie baterii, nie dotykać jej palcami, a jedynie przez jakiś materiał itp.
[ Dodano: Sob Lip 05, 2008 22:39 ]
Jeśli chodzi o sprzedaż i programowanie pilotów, to tym zajmuje się chyba klubowicz PHJOWI, ale mogę się mylić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum