Wysłany: Czw Lip 10, 2008 21:42 [R45] Proszę o pomoc filtr kabinowy
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Proszę o pomoc, a mianowicie przestały mi działać 1 i 2 bieg nawiewu dzięki forum dowiedziałem się co może być przyczyną i okazało się, że spaliła mi się jedna spirala. W trakcie wyjmowania płytki zauważyłem kapiącą wodę z filtra kabinowego wyjąłem go i okazało się, że jest cały mokry i zabrudzony wymiana była 2 miesiące temu. czytam forum i mie mogę znaleźć opisu przyczyny. Jest to mój pierwszy Rover mam go od 2 miesięcy i nie znam się kompletnie na samochodach.
pozdrawiam
natala1
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 17, 2011 21:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 10, 2008 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pewnie zatkało się odprowadzenie wody z parownika klimy. To taki wężyk (jakieś 15mm średnicy) wychodzący pionowo w dół ze ściany grodziowej nad prawym wahaczem...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Dziękuję za odpowiedz ale jak podałem wcześniej jestem laikiem i nic mi to nie mówi, czy można wytłumaczyć to bardziej prosto gdzie jest ten wężyk, czy pod maską?
kliknij na rysunek to Ci może trochę wyjaśni:
wężyk wychodzi ze ściany grodziowej pod parownikiem. możesz spróbować go przeczyścić od strony filtra kabinowego (jest tam troszkę miejsca), lub od dołu, a najlepiej z obu stron dla pewności
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum