Wysłany: Sob Lip 12, 2008 12:33 [R416] Imobiliser - kod kluczykowy
Witam
Zepsuł mi się pilot. A że mam tylko jeden wiec powstal spory problem.
Wiem ze mozna wyciagnac z imobilisera kod kluczykowy. Dzownilem do jednej z firm kolo srody wieloposlkiej z pytaniem czy jakbym wyslal np kurierem sam imobilesr to czy nie wyciagneli by mi tego kodu a pozniej podjechal bym juz sobie dorobic 2 piloty. Pan powiedzial ze sie nie bedzie tak bawil ze musi miec cale auto. Ale koszt targania auta na lawecie okolo 200 km jakos mi sie nie usmiecha.
Pytanie: Co moge zrobic:
1) kupic komputer, imo, + pilot uzywane (ale slyszalem ze pdobno jeszcze stacyjka jest potrzebna)
2) moze jednak ktos potrafi i zechce wyciagnac kod z samego imo a pozniej pojade juz autem i dorobie piloty
3) moze kupic np uzywany pilot i przelozyc cala elektornike a z mojego pilota wyjac tylko procesor (o ile jest sprawny)
Pilot ogladalo juz dwoch elektornikow (raczej dobrych) stwerdzili ze oprocz wylamanych mikorstykow oraz odlamaneeg uchwytu na baterie brakuje jednej malej istonej czesci: jakiegos kwarcu...i stwierdzili ze pilota nie da sie naprawic....
Please help.....auto juz stoi 3 tygodnie wdalem majatek na telefony i nic
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 12:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie dostałem kartki z kodem jak kupowałem. Nie znam kodu. Wiem że można ten kod wyciągnąć. Pytanie czy żeby wyciągnąć ten kod wystarczy sam immobilser?
Jak będę miał wyłączę imo i pojadę dorobić piloty...
1) kupic komputer, imo, + pilot uzywane (ale slyszalem ze pdobno jeszcze stacyjka jest potrzebna)
stacyjka nie jest potrzebna
Cytat:
2) moze jednak ktos potrafi i zechce wyciagnac kod z samego imo a pozniej pojade juz autem i dorobie piloty
nie wiem czy to możliwe... być moze jeśli kod jest zaisany w centralce alarmu to wystarczyloby ją przełożyć do innego auta na czas odczytania kodu, ale wątpliwa sprawa
prezespl napisał/a:
3) moze kupic np uzywany pilot i przelozyc cala elektornike a z mojego pilota wyjac tylko procesor (o ile jest sprawny)
nie wiem czy to takie hop siup... czy w ogóle w pilocie jest procesor...?
prezespl napisał/a:
stwerdzili ze oprocz wylamanych mikorstykow oraz odlamaneeg uchwytu na baterie brakuje jednej malej istonej czesci: jakiegos kwarcu...
powiadasz że zgupiłeś kostkę od immo... a moze jej po prostu nie miałeś... czy to przypadkiem nie pilot 3TXA
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pilot 3TXB. Ja tez nie wiem czy jest procesor chodzilo mi o chip na ktorym jest zapisany kod immo.
Powiem tak: reklama tej firmy mowila ze "przy programowaniu nowych zczytanie kodu kluczykowego gratis."
Dlatgo sie pytam czy jest mozliwe zczytanie kodu bbez reszty auta np z samego immo lub np imo+komputer.
Nie wiem jaki jest sprzet do tego wymagany ale podejrzewam ze laptop + odpowiednie zlacze wystarczy. Wiec jezeli ktos taki by sie znalazl to zaplace za dojazd. Po prostu nie oplaca mi sie targac auta na lawecie w jedna manke 200 km.
Nie znam sie na tym wiec pytam. Czytalem troche na forum i na stronie klubu i w instrukcji obslugi. Ewentualnie warsztat w okolicach wroclawia lub opola tez by mnie ure boje takich ingerencjizadzal bo to w promieniu 50 km ode mnie
W jednym warsztacie mi powiedzieli (we wrocku) zebym przywiozl im sam komputer a oni wyala tak ze nie bedzie ptrzebny sygnal z imo - ale cos sie boje takich ingerencji.
A tak przy okazji- imobiliser jest za srodkowa konsola?????
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 15:11
Kiedyś czytałem na jakiejś angielskiej stronie, że firma "dorabia" piloty po wysłaniu centralki alarmu/imo (oczywiście w Roverkach). Nie mam jednak pojęcia czy po prostu wkładali to do auta i programowali czy też mieli specjalny programator.
Widzę, że znalazłem właściwy temat. Też miałem jeden pilot od immobileizera i mi się popsuł. A konkretnie wyłamał mi się kwarc. Wiem że jest to kwarc 169S. Pytanie- czy wymiana kwarcu spowoduje, że pilot znów będzie działał, czy znów trzeba go będzie programować?
[ Dodano: Sro Lip 16, 2008 21:42 ]
Czy jest możliwa całkowita dezaktywacja immo? W ASO powiedzieli mi że nie...
Witaj robcio ja mam właśnie dokładnie ten sam problem z tym że nie mam drugiefo pilota....
podobno lipa pilota nie da rady uratowac
acha dzownilem do firmy Fatimex we wroclawiu dzownilem na telefon komprkowy podany na ich stronie nie wiem moze cos zle mnie pan zrozumial ale powiedzial mi ze nowy pilot to 500 zl + programowanie 200 PLN razem jak latwo policzyc to 700 PLN!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum