Wysłany: Sob Lip 19, 2008 07:22 [R200 1,4 16V] Wskaźnik poziomu paliwa, rezerwa.
Witam, chciałbym ustalić lub dowiedzieć się, jak pokazują poziom paliwa Wasze wskaźniki, i jak ma się to do ilości paliwa. Głównie interesuje mnie połowa zbiornika( chodzi o wskazanie wskaźnika) i rezerwa, i ile zostało jeszcze litrów.
U mnie wygląda to tak:
- połowa zbiornika to jeszcze 30l
- rezerwa to około 10l
A wzięło się to z moich obserwacji podczas tankowania, była połowa zbiornika z, zalałem pod korek i weszło 20l (przyjmując ,że zbiornik mieści 50l), natomiast wskaźnik na rezerwie, tankuję pod korek a wchodzi 38-39l, zaznaczam że wszystko na jednej stacji przy tym samym dystrybutorze. I jeszcze jedno pytanie, rezerwa powinna wystarczyć na około 100 km, czy jest jakaś stała wielkość ilości paliwa lub km?
_________________ Pozdrawiam.
Marcin
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 07:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 111 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 15:03
Ja dla przykładu zatankowałem wczoraj mając 1/4 zbiornika według wskazań i weszło ~30l.
Z tego co wyczytałem na forum to do czerwonego jest 40l + dalej 10l rezerwy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum