Wysłany: Sro Lip 16, 2008 22:12 [R45] Problem z odpaleniem zimnego silnika
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam niedawno zakupilem Roverka 45 1,4 i mam problem z odpaleniem silnika tj,rano.
Nie wim co sie dzieje poniewarz odpal dopiero za trzecim razem wymienilem cewki zapłonow i kable oraz filterek paliwa,wyczyscilem rownież czujnik wału korbowego
niestety to nie pomogło i nie wiem co moge jeszcze zrobić
Czy ktoś może pomódz
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 19, 2011 23:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 22:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale w jaki sposób sprawdzic pompe ?
po właczeniu zapłonu pompa pracuje,a gdzie jest ten zwór?,bo nie bardzo wiem jak go znaleść
[ Dodano: Czw Lip 17, 2008 23:09 ]
Zapomniałem dopisać,że podczas odpalania rano silnik odpala na sekunde i dalej kreci tak jagby zaraz mial odpalic tz.próbuje odpalic ale tak jagby mu czegoś brakowało nie wiem moze paliwa albo iskry i tak robi przez kolejne dwie ,trzy proby po czym odpala i przes pierwsze 2-3 sekundy pracuje nie równo musze dodac gazy i wszystko jest ok.
Naprwade jest to dziwna sytuacja,POMOCY!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum