Wysłany: Wto Cze 24, 2008 19:40 Czy rover'ki w Anglii sa takie tanie?
Pietro nizej niedawno wprowadzil sie cygan.. mieszkal duzo lat w Anglii i mowil ze taki samochod jak ja mam mozna tam kupic za 200funtow?? I zastanawiam sie nad tym czy nie sprowadzic sobie takiego samego SDI w takim samym kolorze na czesci, jesli to prawda.. I to nie pierwszy raz slysze ze roverki w anglii sa bardzo tanie.
_________________ dozwolona ilość znaków: 255
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie tylko Roverki są takie tanie, autka powyżej 12 lat są do 500 funtów, bo wymiana amortyzatorów, halmulców, i kilku innych drobiazgów przekroczyła by wartość auta. Można je oddać na złom za 50-100, albo sprzedać za dowolną sumę, i tak bardziej opłacalne.
Doliczcie do tego koszty transportu około 450 funtów, no i trzeba albo mieć kogoś w Anglii albo jechać, zapłacić za auto i przygotowac do transportu... Gotowy samochód w Polsce to koszt około 3500zł... Trzeba policzyć prom, bilet, paliwo, transport, jedzenie, nocleg itd. = nieopłacalne
piter34, w wiekszosci mam w tej chwili wersji EUR, z UK mam nie tylko Rovery ale takze inne marki i motory tylko ze ja mam inne uklady co do UK, w innym wypadku wyszla by to inwestycja do ktorej bym dokladal...
Wczoraj rozmawialem z kumplem, jezdzi do Anglii czesto i mowil ze kupil tam lagune z '99 full opcja za 300euro. Kierownica po prawej stronie.. ale jezdzi nią po Polsce. Tylko nie dopytalem czy jest zarejestrowana tu czy w Anglii bo tutaj slyszalem ze nie mozna dluzej takim jezdzic niz 2 tygodnie ( jako turysta ), ale kto to sprawdzi. za 1200zł lagune z 99. Mowil ze za same felgi by wzial tutaj tyle co za cale auto tam.
Kupil w Irlandii czy w Wielkiej Brytanii bo niektorzy Polacy dziwnie okreslaja wyspy...
300 euro razy 2, albo 300 funtów... Dolicz do tego koszta transportu auta do Polski
Po Polsce Anglikiem mozna jezdzic, samochod musi miec wazny przeglad, oraz byc zarejestrowany(moze byc w Anglii) u nas wykupujesz ubezpieczenie miesieczne(200zl) i jezdzisz tylko wrazie wypadku nie z Twojej winy, Ty i tak pokrywasz straty winowajcy...
piter34, o to mi chodziło dlatego to pytanie Lecz mnie uprzedziłeś Za samochód mogł dac około 1500-2000zł + koszta sprowadzenia auta około 1500-2000zł... U nas takiego Anglika wyrywam za 3000-3500zł...
Witam sam obecnie mieszkam w Angli.i corza czesciej zdaza sie ze prowadza sie samochody do polski na czesci wyglada to tak.ze liczy sie cena samochodu ale rowniez tak jak napisal NEOSSS koszt transportu.robi sie to tak ze jesli ma sie znajomego ktory jedzie na wakacje do polski przy okazji przeprowadza nam samochod po koszcie dojazdu i tu zalezy jakie to auto ale jest tookolo od 100-200f,niektorzy robia to na wieksza skale.ogulnie jelsi masz kogos znajomego to on moze wyrac ci naprawde dobry samochod za dobre pieniadze i tak np.rovera http://search.autotrader....&max_mileage=to jest link do sprawdzenia.jakie sa ceny.moze troche tego zaduzo ale chcialem tylko pomoc.jak cos jestem tu czesto.
[ Dodano: Sob Lip 19, 2008 10:17 ]
jak latwo obliczy teraz f jest okolo 4 zl czyli daje to nam sume 2800zl nawet na czesci ale samochod jest oki.to sie bardzo oplaca.strona ktora sie wpisuje zeby szukac jest jedna za najlepszych tu www.autotrader.co.uk tam znajdziecie wszystko.pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum