Wysłany: Pon Lip 21, 2008 18:10 [R420] Coś tutaj brakuje w kolektorze ssącym
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam
Ostatnio zaglądałem pod maskę swojego roverka i coś mnie zaniepokoiło. Słychać było cichy świst, którego wcześniej nie było. Po drobnych oględzinach stwierdziłem że jest to spowodowane zaciąganiem powietrza do kolektora przez jakąś tajemniczą rurkę. Myślę że tam kiedyś był jakiś wężyk albo coś innego ale nie widzę żeby coś wisiało. Może ktoś coś wie na ten temat, szukałem informacji w paru miejscach i nie wiem do czego ta rurka i gdzie powinna być podłączona.
Jak zatkam ją palcem to silnik zaczyna się dusić, także na pewno powinna być gdzieś podłączona, tylko gdzie ?? Na zdjęciach meritum sprawy :)
Pomocy !!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 18, 2011 20:50, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 18:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wydaje mi się że jak wyłączysz silnik , zatkasz to ( jeśli inni mają tam zaślepkę, ja musiał bym sprawdzić ) i włączysz ponownie to komputer sie "nauczy" nowych ustawień. W tej chwili kalkuluje powietrze normalne tak żeby było ok z tym lewym więc jak zatykasz to wariuje...
Ale niech to potwierdzi ktoś mądrzejszy ode mnie .
Dzięki za info, zatkałem czymś tą dziurkę i wszystko chodzi jak trzeba . Chyba zaślepka mi wyskoczyła jak był strzał od gazu, teraz powymieniałem przewody, wyregulowałem gazik i jest ok.
Dzięki !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum