Pomógł: 18 razy Dołączył: 12 Kwi 2007 Posty: 306 Skąd: Radom
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 13:24
Moc dopiero przychodzi przy 2000obr/min zgadza się Turbo wtedy pracować zaczyna A gaz to mam normalny chyba... wciska się dość delikatnie. i od razu reaguje na to silnik.
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
Pomógł: 18 razy Dołączył: 12 Kwi 2007 Posty: 306 Skąd: Radom
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 13:40
Mały błąd gramatyczny Sorry ... Ale zawsze myślałem ze Turbo zaczyna najlepiej pompować od 2000obr/in za sprawą momentu obrotowego.
[ Dodano: Czw Lip 31, 2008 14:42 ]
No u mnie jest dość miękko ... może wystarczy przesmarować... a wraca normalnie do swojego położenia neutralnego U mnie jest bardzo czuły ale chodzi lekko.
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
zdejmij pokrywę na silniku i odepnij linkę z pompy i sprawdz jak chodzi samam linka, oraz zobacz czy na pompie nie masz za mocnej sprężyny.
Co do turbo, to pełnię doładowania uzyskuje przy ok 2500 obr przy pełnym obciazeniu silnika. A aktualne ciśnienie zależy od wielu rzeczy a nei tylko od obrotów silnika może kiedyś nakrecę filmik na ten temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum