Wysłany: Sob Sie 02, 2008 18:37 [R214 Si 97r] Blaszki na klockach??? i pompa wodna!!
Witam wszystkich. Mam takie pytanko. Otóż podczas wymiany klocków mechanik stwierdził ze są tam jakieś dziwne blaszki kształtem zbliżone do klocków i oczywiście ich nie zamontował razem z nowymi klockami. Czy ktoś sie już spotkał z takimi blaszkami i do czego one służą ?
I jeszcze jedno pytanie. jaką najlepiej kupić pompę wodną? Chodzi mi o producenta
Z góry dziękuję i pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 02, 2008 18:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Sie 02, 2008 21:25
Blaszki "powinny" być zarówno od strony wewnętrznego klocka jak i zewnętrznego. W przypadku auta ze skrzynią automatyczną są nawet dwie z jednej strony (???). Nie są jednak konieczne i nie ma się co martwić ich brakiem. Lubią się skończyć (zardzewieć), a nowe chyba nie sposób dostać. Zatem nie ma się co martwić .
Gdzieś tam czytałam, że jak ich nie ma to klocki mogą bardziej obcierać. Na pewno ich nie wyrzucaj . Może zobacz co się będzie działo podczas jazdy i wtedy zdecyduj. Założyć pewnie zawsze można
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Sie 02, 2008 21:53
Skoro są w dobrym stanie każ mu je założyć. Co do pompy, wejdź na tomateam.pl i poszukaj pompy do swojego modelu. Z tego co pamiętam to firma Graph lub Graf, zadzwoń do Tomiego (telefon będzie na stronie) i zapytaj go, na pewno Ci doradzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum