Wysłany: Sob Sie 09, 2008 20:10 [R414] Płyn chłodnicy
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam, mam Roverka 414 - 97r. od pewnego czasu zaczął mi ubywać płyn w zbiorniku wyrównawczym. Poinformowano mnie ze może dostawać się do silnika, wymieniłem uszczelkę pod głowicą i przy okazji wszystkie filtry, oleje itp. Niestety zauważyłem, że płyn nadal ubywa - po dolaniu do poziomu max. i przejechaniu około 100km, zostaje tylko ledwo zalane dno zbiornika. Proszę o pomoc i porady co zrobić , ponieważ w mojej okolicy powoli nie ma mechaników tylko wymieniacze - najchętniej wymieniliby stopniowo wszystkie elementy na nowe, a może warto wcześniej spróbować czegoś innego. Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 18, 2011 22:04, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 20:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 20:22
Sprawdż czy płyn nie dostaje się do oleju jeżeli efekt :capucino" to uszczelka pod głowicą .A jeżeli w porządku to sprawdz możliwośc wycieków czyli węże . pompa wody szczelność chłodnicy.
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 20:26 Re: [rover 414 -płyn chłodnicy]
rosetti75 napisał/a:
Witam, mam Roverka 414 - 97r. od pewnego czasu zaczął mi ubywać płyn w zbiorniku wyrównawczym. Poinformowano mnie ze może dostawać się do silnika, wymieniłem uszczelkę pod głowicą i przy okazji wszystkie filtry, oleje itp. Niestety zauważyłem, że płyn nadal ubywa - po dolaniu do poziomu max. i przejechaniu około 100km, zostaje tylko ledwo zalane dno zbiornika. Proszę o pomoc i porady co zrobić , ponieważ w mojej okolicy powoli nie ma mechaników tylko wymieniacze - najchętniej wymieniliby stopniowo wszystkie elementy na nowe, a może warto wcześniej spróbować czegoś innego. Z góry dzięki.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 21:07
A nie wycieka Ci nigdzie ? Przy chodnicy, przy czujnikach, z tylu za silnikiem przy termostacie, pompa wody, moze sika? Posprawdzaj czy nie masz mokro pod fura
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum