Wysłany: Pon Sie 11, 2008 23:01 [ZR160 2002r] Sprzęgło awaria
Witam serdecznie.
Jestem nowym użytkownikiem zarówno autka, jak również forum ROVERKI.pl.
No niestety dzisiaj wieczorem mój świeży, zakup sprzed paru dni odmówił mi posłuszeństwa. Straciłem sprzęgło. Objaw: nie można wrzucić biegu na zapalonym silniku natomiast przy zgaszonym biegi wchodzą bez oporu i można po odpaleniu jechać na wrzuconym bez możliwości zmiany.
Z góry dzięki za help. Przeglądałem już posty na ten temat ale nie znalazłem podobnej usterki.
Pozdr.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 23:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdż przede wszystkim, czy linka praqwidłowo pracuje (jedna osoba naciska a druga patrzy pod maską czy łapa od sprzęgła chodzi) Pozatym jak sTERYD napisał, można spróbować samoregulator naciągnać.
_________________ Pozdrawiam - Brt
Konrad_Zr160 [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 13:11
Sprzęgło chodzi lekko, w zasadzie bez różnicy jak przed awarią. Jutro jestem umówiony z fachowcem przy ul. Lea 116 w Krakowie. Opisze rozwój sytuacji gdy będę coś wiedział. Próbowałem zajrzeć pod maskę, ale w żółtym potworze jest strasznie ciasno i nie bardzo widać bez podnoszenia autka coś dokładniej w kwestii wysprzęglika. Linka generalnie widać pracuje i porusza się w peszlu. Pozdr.
hmm w Krk jest szpec Paweł Midowicz - adres na stronie Klubowej, tam też warto podjechać w razie czego. Dziwna ta awaria hmm
Konrad_Zr160 napisał/a:
i porusza się w peszlu
kolega chyba z branży elektrycznej
_________________ Pozdrawiam - Brt
Konrad_Zr160 [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 13:38
Próbowałem dzisiaj dzwonić do P. Pawła od godz. 8 rano przez 1,5h ale niestety nikt nie odbierał pod numerem podanym na stronie klubowej, być może urlop. Natomiast ten serwis polecił mi kolega z pracy. Robi u niego swojego Civicai jest zadowolony z usług. Kontakt telefoniczny bdb. Niestety dzisiaj samochodzik musi postać na parkingu.
[ Dodano: Sro Sie 13, 2008 12:00 ]
Czy ktoś z klubowiczów dysponuje innym numerem telefonu do P. Miodowicza niż 262 22 46 ? Wizyta u mechanika na ul. Lea zakończona niepowodzeniem. Równie dobrze, może to być linka lub sprzęgło. Niestety nie ma możliwości zakupu takiej linki w krk w dniu dzisiejszym i sprawdzenia tego. Być może ktoś ma namiar na takowy sklep. Tomateam urlopuje się do poniedziałku więc żółty potworek musi postać jeszcze pare dni Co dziwniejsze dzisiaj udawało mi się momentami wrzucić bieg i jechać normalnie. Z góry dzięki za help.
[ Dodano: Sro Sie 13, 2008 18:55 ]
Czy ktoś wie jakie jest prawidłowe oznaczenie kompletu sprzęgłowego NATIONAL do skrzyni PG1? W sklepie TOMATEAM występuje pod CK 9021 natomiast w katalogu PDF ze strony angielskiej CK 9074 ? I kto ma rację Może ktoś ma namiar oprócz TOMATEAM i Kolpaxu na dystrybutora tej marki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum