Wysłany: Pią Sie 15, 2008 13:31 [r216 Si 98] stukanie w komorze silnika
Cześć
Słyszę nieregularne stukanie w komorze silnika. Szczególnie na wybojach i kiedy silnik jest nieobciązony. Tak jakby coś się obluzowało.. może to zawieszenie silnika? Na postoju nie idzie posłusłuchać skąd dobiega bo nie występuje.
Jakieś pomysły? może "steady bar" (sorki nie wiem jak to przetłumaczyć z RAVEa)?
Pozdrawiam
Krzysiek
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 13:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmmm występuje gdy odpuszczam pedał gazu, jadąc jednocześnie. Kiedy jest jakaś siła przenoszona ze skrzyni na koła, nie ma tego.
Inna sprawa jest, że na skrzynkę też narzekam. Mianowicie, głośno szumi np. kiedy jadę dość szybko z wrzuconą 1 lub 2 ale z wciśniętym sprzegłem. Nie mam tego kiedy jest luz.
Więc może to już ostatnie chwilę skrzyni?
ps. samochód stał nieużywany 2tyg. Wczoraj zrobiłem nim 100km z przyjemnością (nawet jakby szum ze skrzyni zginął i w ogóle samochód chodził cicho) a dzisiaj juz dupa...
Pozdrawiam
Krzysztof
[ Dodano: Pią Sie 15, 2008 22:48 ]
Już znalazłem... nakrętka się poluzowała na prawym zawieszeniu silnika....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum