Wysłany: Czw Sie 21, 2008 21:24 [R420] Klimatyzacja - padła
Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam po dłuższej przerwie,
padła mi klima, a jako, że samochodem jeździ żonka dowiedziałem się o tym pewnie po jakimś czasie, bo zapomniała powiedzieć
po wciśnięciu przycisku AC nie ma obciążenia silnika tak jak zwykle było
dowiedziałem się jeszcze, że w czasie jak przestała działać klima na desce rozdzielczej pojawiało się dużo czarnych paprochów które pewnie wypadły z wylotu "na szybę"
przepraszam z góry za mało precyzyjne dane, ale to są zeznania żony
co mogło paść?
dziękuję za wszelkie rady
_________________ pozdrawiam
Krzysiek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 19, 2011 21:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 21:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A dmuchawa Ci działa
Jeżeli dmuchawa nie śmiga, to klima też się nie załączy, a te paprochy to jakoś dziwnie mi się z dmuchawą kojarzą
jak najbardziej dziala
[ Dodano: Sob Sie 23, 2008 11:53 ]
xkrzychux napisał/a:
A może po prostu trzeba napełnić - jak czynnika bedzie za mało też się nie załączy.
rozumiem, że ilość czynnika zmniejsza się stopniowo, o ile nie ma jakiejś poważnej nieszczelności
czy są jakieś wcześniejsze objawy zmniejszania się ilości czynnika? brak klimy objawil się bardzo nagle
[ Dodano: Sob Sie 23, 2008 14:36 ]
byłem w autoklimatyzacji - gaz jest, sprawdzili na jakiejś tam kostce, nie ma prądu
czyli czeka mnie wizyta u elektryka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum