Wysłany: Pon Sie 18, 2008 18:20 [MGF] czujnik wentylatora
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Nie wiecie może gdzie w mg 2001 znajduje sie czujnik wentylatora?? mam taki problem że wentylator chodzi mi cały czas odkąd zapale silnik. Wymieniłem czujnik temperatury ale problem nie znikł i podejrzewam ze czujniki od wentylatorów siadły ale nie mam pojecie gdzie one są
Ostatnio zmieniony przez emes Wto Lis 23, 2010 21:41, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 18:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ok.Teraz wejdz na storne klubowa i sciagnij sobie RAVE bo kazdy posiadacz R powinien to miec.Tam masz auto na poszczegolne elementy rozebrane. LINK DO RAVE NA KLUBOWEJ
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Wszystko chodzi jak trzeba auto normalnie odpala z tym że wentylatory chodzą non stop czy silnik jest ciepły czy zimny. Jak chodzi silnik chodzą tez wentylatory i silnik nie osiąga dobrej temperatury pracy.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 102 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 10:37
Przecież silnik nagrzewa się w małym obiegu najpierw? Czyżby duży obieg był non stop otwarty?! I tak jak przedmówca pisze RAVE i będziesz wiedział gdzie wszystkie czujniki są?!? Sprawdź termostat jak uporasz się z went.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wystarczy zapalic silnik jak jest zimny i patrzec czy powrot z chlodnicy jest cieply.Powinien byc zimny do momentu otwarcia termostatu.Silnik nie powinien miec nizszej temp z dobrym termostatem bo powinien zamknac sie ponownie jak bedzie za zimno w chlodnicy
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum