Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Maj 2008 Posty: 165 Skąd: Chorzów
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 20:44 [R200 1.4Si 97r] coś dzwoni przy około 2000obr
[R200 1.4Si 97r]
jak w temacie coś dzwoni i nie mam pojęcia co to może być podejrzenia padały na katalizator ale już go nie ma i dalej brzęczy... coś w okolicach kata- środkowego tłumika, skrzyni itp, szczególnie słyszane przy hamowaniu biegami i w okolicach 2000 obrotów, powyżej 2000 jest cicho, aha sprawdzałem tez osłony termiczne i są dobre... prosze o pomoc może ktoś miał takie coś. Jak go kupiłem tego nie było a z czasem dzwięk ten sie nasila
_________________ Nie ma słabych aut... są tylko słabi kierowcy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 20:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Sie 26, 2008 07:25
marcin8c, ale wymyśliłeś zawory to mi dzwoniły w poldku i tego nie idzie z niczym pomylić.
arturky, wszystkie mocowania podokręcałem i uszczelniłem sylikonem i nic
zaraz jade z kumplem na kanał on bedzie gazował a ja ponownie szukał przyczyny.
tam na wydechu jest takasiatka. Nie wiem jak ona sie nazywa, ale u mnie ona byla powodem dzwonienia.
Wymiana szybka i w miare tania.
Siatka=64zl
wymiana=50zl.
Szerokości
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
U mnie też coś dzwoni/brzęczy, ale tylko jak jadę i jak wchodzi na obroty, tak około 3tys. Słychać to pod autem, tak jakby gdzieś w wydechu, ale nie mam pojęcia co to... Kata nie mam, jest przelot. Dosyć wkurzające ale nie wiem jak to usunąć
Kata nie mam, jest przelot. Dosyć wkurzające ale nie wiem jak to usunąć
Obejrzyj dokładnie osłony termiczne wydechu, bo to w 80% przypadków jest powód, a nawet wejdź pod auto na kanale, a niech ktoś przegazowuje - łatwiej Ci będzie dojść co to.
W Wawie to bym powiedział "jedź do Tomali" - za takie "usterki" biorą 10 zł na piwo.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Wto Sie 26, 2008 17:13
coldmanns, maciej, piter34, Korczus, dzięki o to właśnie chodziło, rano do tego doszłem. trzeba wymienić ale puki co pomagła gumka mniejsza niż orginalna przez co łącznik jest troszke wygięty i sztywniejszy i co najważniejsze nie brzęczy. ale komu kliknąć pomół
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum