A wiec Panowie i Panie. Dzisiaj w okolicach godziny 9 rano zanabylem sobie najwiekszego roverka, choc z nie najwiekszym motorem Posiadlem Rovera 820 Si z 96 roku. Gablota jest mega wyposarzona i jest w klasie wyposarzeniowej number 7 Sprowadzony z Belgii wiec jestem w trakcie zmudnej i dosc upierdliwej procedury rejestracji auta. Samochod byl na przegladzie i najwazniejsze podzespoly dzialaja bardzo dobrze. Amorki dobre, hamulce dobre, swiatla dobre. Brak luzow na ukladzie kierowniczym. Tuleje wahaczy przednich troszke nadwyrezone. Swieci sie kontrolka ABS wiec trzeba bedzie sie tym zajac. Troszke rozrusznik trzeszczy, szyber i lewa przednia szyba czasami sie zacina, nie dziala mi nawiew "na klate piersiowa", ma dziure w wydechu. Ale co ja tam bede gadal o wadach. Ciesze sie jak male dziecko
Mala sesja zrobiona przez AndrewSa. Wlasciwie w tym miejscu dziekuje Andrzejowi i Tacie za pomoc w kupnie i zalatwianiu spraw. Mamy kolejnego "szrota" do zabawy
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 22:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No wiec oplacilem juz skladke. Napisalem info do skarbnika. Co mam dalej zrobic zeby dostac naklejeczke klubowa. Czy mam komus podawac adres do wysylki legitymacji i naklejeczki.
Jeśli adres wysyłki jest taki sam jak w formularzu to nic nie musisz robić tylko poczekać Możesz skoczyć na Bemowo to pewnei od ręki dostaniesz nalepki pod tablice i może znaczek klubowy A na legitymację trzeba chwilkę poczekać bo się musi "zrobić" Co do statusu na stronie i forum, to jak tylko skarbnik potwierdzi wpłatę, to z automatu zmienia status
termostat juz wyjety, byl otwarty, po wyjachaniu za miasto wskazowka leciala do samego dolu
odkrecony rozrusznik wydawal rozne dzwieki, nawet podejzewane bylo sprzeglo
jutro obejze czujniki ABS
widze ze oryginalne sa baaaaardzo drogie
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Kwiestia nieprzyjemna, ale do zrobienia - opisałem w wątku dla Kwiat_paproci - regeneracja w Sulejówku (adresu nie pamiętam, ale mój mechanik na pewno tak) 180 zł albo testowane przez kolegę Jeremiasza 2 gumy z JC Auto za 6 zł za sztukę (tu trzeba mieć trochę zamiłowania do majsterkowania, ale tego to chyba ani Tobie, ani Andrzejowi nie brakuje ).
Senn napisał/a:
Swieci sie kontrolka ABS wiec trzeba bedzie sie tym zajac
Tu nie wiem - w modelach sprzed liftingu był problem z pękającymi obejmami czujników, ale w '96 zmienili to i już powinienneś mieć nowe mocowania.
Gdzieś na stronie jest link do instrukcji czytania błędów z kompa - bardzo porsta procedura.
O, już znalazłem: http://web.ukonline.co.uk/r800v6/index.htm
Senn napisał/a:
ma dziure w wydechu
Wydech w Wawie to Tomala na Harfowej (Ochota, jest w naszych warsztatach).
Senn napisał/a:
Napisalem info do skarbnika.
Ustępujący skarbnik dostał i odpisał - potrzebuję jeszcze adres i pesel i będzie git.
Senn napisał/a:
Co mam dalej zrobic zeby dostac naklejeczke klubowa
Dostaniesz razem z legitymacją (3-4 tgodnie) albo po prostu na Bemowie na spocie jak przypomnisz troszkę wcześniej.
No jest też opcja namierzania mnie w pracy (muszę wiedzieć dzień wcześniej) - dokładnie po przekątnej od Galerii Mokotów.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Dzieki dziewczyny i chlopaki za gratulacje, ale wiecie co jest w tym najlepsze. To ze w pelni stalem sie czlonkiem grupy roverki.pl Mam samochod ROVER, jestem klubowiczem
Zapodam Wam fotke. Niestety tylko jedna bo mi padly baterie Taka piekna pogoda dzis byla i taka miala byc piekna sesja a tu zonk
Tak czy siak - Najwieksza lodz wikingow R800 z frontu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum