Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 08:35 Pomoc w przetłumaczeniu tekstu
Witam
Siostra dostała taki tekst szkolny do przetłumaczenia z J.Angielskiego na J.Polski...
Chciałbym zapytać czy może ktoś by wyraził chęć pomocy w jego przetłumaczeniu ?
Tekst jest generalnie prosty bo sam go zaczynam tłumaczyć ale pochłania mi to dużo czasu i nerwów, a nie potrafię aż tak dobrze Angielskiego i w niektóry zdaniach mam problemy...
Poniżej skan zamieszczam gdyby ktoś zechciał mi pomóc
Za wszelka pomoc będę wdzięczny...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 08:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nowojorska dzielnica poludniowego bronxu cierpi na porblemy socologiczne takie jak analfabetyzm, naduzywanie narkotykow czy zbrodniepopelniane przez nieletnich. Ale posrod tego znajduje sie szhola ktora osiagnela zaskakujace wyniki akademickie przez polaczenie lekcji hip hopu z dlugimi godzinami zajec i etyka wiktorianow/wiktorianska(nei wiem jak to odmienic).
kipp jest najlepsza publiczna szkola srednia w poludniowym bronxie w czytaniu, matematyce i obecnosci na zaleciach przez 9 kolejnych lat i jest w pierwszej 10 najlepszych publicznych szkol w NY.
Kipp przystapilo do programu "wiedza jest sila" , narodowa siecia szkol publicznych w biednych spolecznosciach w calej ameryce. jest ponad 50 szkol obslugujacych ponad 14 tysiecy uczniow w 17 stanach. ponad 80 procent opchodzi zrodzin o niskich dochodach, a ponad 95 pochodzi z rodzian afroamerykanskich lub hiszpanskich/latynoamerykanskich. "celem kipp jest zapewnienie uczniom takeigo posiomu edukacji jaki maja najwyzej ceniopne szkoly europejskie" - wyjasnia ZAPOMNIALEM SLOWA spokseman po polsku LOL steve... , ktory uczyl angielskiego, w szkole w gliwicach w latach 90-91 poprzez Swiatowy Program nauczania.
reszte pozniej
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum