Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 14:53 [R416] Potrzebna porada na temat części ... HELP
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam
Potrzebuję porady na temat części do silnika. Maiłem zwarcie i zapalił mi się silnik. Na szczęście udało się ugasic, ale i tak troszkę się spaliło
Spaleniu uległy :
- maskownica podszybia czarna
- zbiorniczek płynu hamulcowego
- filtr węglowy+przewody łączące
- kolektor ssący+przewody łączące
- przepustnica wlotu powietrza z przewodami+kostki i kawałki przewodów
- linka gazu
- przewód gumowy (harmonijka) łączący filtr pow. z przepustnicą
- cewka zapłonowa+kable wys. napięcia
- kopułka zapłonowa
- przewody spryskiwaczy+spryskiwacze
- linka otwierania maski
- mata wygłuszająca pod klapę maski
Znalazłem Roverka sprowadzonego z Anglii na części. Gostek jednak za bardzo nie potrafi mi powiedziec czy w/w części z jego "angola 400" będą pasowały do mojej 416.
Można powiedzie że jestem laikiem w tej sprawie, dlatego proszę o podpowiedź czy jest sens wybiera się około 100 km po te części? Oba to silniki serii K więc powinny pasowac podzespoły .... ale. Właśnie ale.
Z góry dziękuję za porady
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 19, 2011 22:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 14:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 15:29
pasować będą:
-kolektor ssący+przewody łączące
-przepustnica wlotu powietrza z przewodami+kostki i kawałki przewodów
-przewód gumowy (harmonijka) łączący filtr pow. z przepustnicą
-cewka zapłonowa+kable wys. napięcia
-kopułka zapłonowa
-mata wygłuszająca pod klapę maski
-zbiorniczek płynu hamulcowego
-przewody spryskiwacza i spryskiwacze
maskownica podszybia nie będzie pasować bo w angliku wycieraczki działają w odwrotny sposób(ramiona są inne, jest to odwrócone), filtr węglowy+przewody łączące też raczej nie . linka otwierania maski to nie wiem, ale możesz wsiąść za symboliczną kwotę. linka gazu podobnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum