Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 17:43 [R600] Jak zdemontować mechanizm zamka??
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Panowie proszę o pomoc. Zakupiłem zamek do prawych drzwi z przodu bo tamten odmówił posłuszeństwa rozebrałem cały boczek. wszystkie cięgna poza jednym- wkręcany na gwint przy samej klamce. Dłubałem patrzyłem i po prostu nie wiem jak to wyciągnąć. Proszę o pomoc z waszej strony bo już nie wiem jak sie do tego zabrać
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 24, 2011 22:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 17:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
seyfer, plaski dlugi srubokret i stukasz reka w koleczek plastikowy tuz przy tym ktory jest wkrecany w gwint, stukasz w koleczek ktory wchodzi do klamki on ma dwa wystepy musi sie obrocic o 90 stopni i wtedy wychodzi bezproblemowo podwazajac go srubokretem....
ale stukać to ze strony gdzie jest gwint czy przy końcu bo dzisiaj to sie z tym już zaczynałem powoli siłować i tak nic wypchnąć nie mogłem a tu powiadasz musi sie obrócić o 90stopni. Sprawdzę jutro a myślałem juz ze wszystkiego dzisiaj próbowałem
praca przełożona na jutro bo pogoda nie dopisuje
tyle ze dojście tam jest strasznie ciężkie. Palcami to po cięgnie namacałem a gdzie teraz śrubokrętem rozumiem ze właśnie ten plastik przy końcu mam stukać do momentu aż sie on obróci o 90stopni i wtedy ładnie wyjdzie ?
zobaczę jak mi to wyjdzie jutro jestem dobrej myśli i chęci tez nie brakuje
co do postępów to napisze jutro
[ Dodano: Pon Wrz 08, 2008 21:57 ]
niestety poległem na całej linii. Znajomy mechanik mówi ze bez wyciągania szyby sie nie obejdzie a ja probowałem wcześniej okręcać ta podkładkę jakby pod kołeczkiem i co chwile ruszałem cięgnem- bez skutku może jeszcze jakies pomysły bo mi juz brakuje siły
Niestety bez wyciągania sie nie obeszło. Po wyciągnięciu szyby wszystko pięknie i ładnie dało sie wyciągnąć i wymienić cały mechanizm
Można zamknąć temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum