Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:40 [R45] Zwariowały mi światła....
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam,
potrzebuje pomocy w postaci jakiegoś schematy instalacji ro R45 1.8 2001 (5d).
Objaw był taki:
przepaliła mi się żarówka od prawego mijania. W dzień jezdziłem z jednym, ale wieczorem, dla zachowania symetri, włączyłem przeciwmgielne i wtedy padlo mi lewe. Dojechalem na stacje, po nowe zarowki, wymienilem i przy sprawdzaniu, czy dziala stwierdzilem nastepujace rzeczy:
zapalam samochod, wlaczam swiatla i jest ok. Wlaczam przeciwmgielne, to lewe mijania przygasa, przeciwmgielne sie tylka ledwo swieca i swieca mi sie na stale lewe kierunki. Jak wylaczam przeciwmgielne, to nic sie nie zmienia, nawet przeciwmgielne nie gasna. Jak gasze swiatla calkiem, to ledwo sie swieca wszystkie (a nie powinny) nawet lewe kierunki. A jak zgasze swiatla i silnik, to swieca sie do poki wentylator dziala - potem gasna (ok 4s). Jesli wlacze silnik i mijania, a potem gasze silnik i mijania, to jest wszystko ok. Swiatla dlugie nie maja wplywu na nic, dzialaja bez problemow.... Przed przepaleniem sie pierwszego swiatla wszystko bylo ok.
Pomocy:-)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 19, 2011 22:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum