Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 08:28 [r214Si'97] Rozszczelniona chłodnica wody
Witam.
Stojąc na światłach zobaczyłem wydobywający się dym spod maski ..
Początkowo myślałem, że wsytrzeliło mi płyn przez korek co się pare dni wcześniej zdarzyło. Wywaliło mi praktycznie cały płyn przez korek.
Jednak podnosząc maskę zobaczyłem że cały bok chłodnicy po prawej stronie jest mokry i się dymi
Wyciek jest niewielki płynu duża nie ubywa ..
Da się coś z tym zrobić ? jakiś uszczelniacz ?
Spawać chłodnicy się chyba nie opłaca bo jest dośc wyeksploatowana
Pewnie kupie nową chłodnicę .. tylko mam pewne obawy. Jak napisałem wyżej, pare dni wcześniej wywaliło mi płyn przez korek. Dolałem Płynu żeby zobaczyć czy będzie się to powtarzać. I teraz mi rozsadziło chłodnice. Czy jak kupię nową chłodnicę to to się nie powtórzy ? Ogólnie to chyba mam problem z HGF .. mam ślady oleju w płynie. Poza tym nic się nie dzieje złego, nie dymi, nie grzeje się, moc w porządku. Dlatego jeździłem i obserwowałem.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 13:12
Ok.
zakupiłem chłodnicę ..
Przy okazji zrobię chyba tą uszczelke pod głowicą ..
Mam tylko dylemat czy kupowac nowy typ uszczelki czy stary.
Bo zdania są w sumie podzielone
zakupiłem chłodnicę ..
Przy okazji zrobię chyba tą uszczelke pod głowicą ..
Mam tylko dylemat czy kupowac nowy typ uszczelki czy stary.
Bo zdania są w sumie podzielone
Jak nowy rodzaj uszczelki to od razu też nowy typ magistrali olejowej. W innym przypadku dawałbym starą.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum