dzis zjezdzilem wszystkie autoskupy i szroty w miescie z zamiarem zakupu silnika przednich wycieraczek oraz silownika c.zamka klapy tylnej i nigdzie nie trafilem na zadnego R200...znalazlem R600
i teraz pytanie czy silnik wycieraczek i silownik bylby odpowiedni od R600 (podobno bywaja uniwersalne) a jesli nie - to od jakiego nieco bardziej "chodliwego" pojazdu mozna dobrac te czesci (moze jakie VW czy innego...)...procz tego poszukuje galki i mieszka wiec moze przy okazdy udaloby sie takze dobrac jakis zamiennik?! pozdrawiam,KP
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 21:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a co Ci się dzieje z wycieraczkami sa szroty roverkowe wysyłkowe wię moim zdaniem nie ma sensu kombinować adresy znajdziesz na www.roverki.pl/garage.php
_________________ Pozdrawiam - Brt
jasiu87 [Usunięty]
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 18:59
zadzwoń do art bizar oni maja wszystko a jak nie maja to znajda
a teraz
1. nienaprawialny silniczek wycieraczki jest naprawia lny zajrzyj na główną stronę
2. jak bagażnik ci się nie zamyka znaczy się albo linka od centralnego się blokuje (rdzewieje haczyk i nie odbija) albo ucho zawiasu bagażnika nie pasuje
o bagażniku było tyle tematów że nie wiadomo od czego zacząć sam problem rozwiązałem poszukaj w moich postach.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 11:45
co do wycieraczek - sa problemy z "blaszkami" jak sadze, w trybie "postojowym" staja w miejscu w polowie szyby, stad myslalem ze aby nie komplikowac - znajde na szrot zamiennik i wymienie caly silniczek,jesli to mozliwe...co do centralnego zamka. "burczy" przy zamykaniu i otwieraniu, z tego co wiem to silownik jest do wymiany - wiec taikze mialem nadizeje na to by cos znalezc na szrot...chyba ze macie inny pomysl jak sie z tym uporac?: )
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 08:37
wycieraczki sa chyba w poradku ustawione bo na szybszych trybach pracy staja tam gdzie powinny, problem jest tylko z trybem postojowym - jakby sie przycinal,
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 18:13
tak tez sadzilem, tylko pytanie czy naprawa tych blaszek nie bedzie kosztowala wiecen niz wymiana calego silniczka zakupionego na szrocie?! bo sam teog nie zrobie, tego jestem pewien: )
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 16:31
silownik CZ zrobiony- jak sie okazalo znajomy mechanik ktory zmienial mi rozrzad naprawil go bez mojej wiedzy i zgody: )
a tak nawiasem to za: wymiane koncowek drazkow, regulacje ham,noznego i recznego, wymiane czegos co wyglada jak druciana "gruszka" w rurze wydechowej (grusze nowa dal mechanik swoja), wymiane rozrzadu, zatulejkowanie drazka zmiany biegow (dzwonil), zmiane zarowek przednich, zaslepienie ERG, wymiane filtra powietrza, sprawdzenie turbiny i wymiane paska micro (ktory takze kupil mechanik) oraz jak sie okazalo naprawe silownika CZ zaplacilem....250zł: )
co do silniczka wycieraczek - czeka mnie jeszcze wizyta u p.elektryka, wiec przy okazji ma probowac naprawiac - ewent. kupie na szrot...co dizwne, p.elektryk mowil ze jesli chodzi o blaszki parkowania to wcale neikoniecznie musi to byc to...
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 17:24
krzysztof_ns napisał/a:
silownik CZ zrobiony- jak sie okazalo znajomy mechanik ktory zmienial mi rozrzad naprawil go bez mojej wiedzy i zgody: )
A nie wiesz dokładnie co on Ci tam porobił przy tym siłowniku? Wymienił na nowy czy po prostu jakoś naprawił, bo u mnie też siłownik od drzwi kierowcy daje znać o sobie
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 17:32
nie mam pojecia - wiem tylko tyle ze "burczał" przy otwieraniu i zamykaniu a teraz przestal i pracuje ladnie: ) jak bede sie z nim widzial to rozpytam to tam zdzialal...
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 20:02
godzinka roboty dla kogos kto ma choc blade pojecie o takich naprawkach - ja jestem jednostka "atechniczna" - zatem mnie zajeloby to pewnie z godziny dwie i znajac zycie skonczylo by sie na tym ze jedyna alternatywa dla p.mechanika po mojej "naprawie" okazalaby sie wymiana: )
a tak nawiasem to za: wymiane koncowek drazkow, regulacje ham,noznego i recznego, wymiane czegos co wyglada jak druciana "gruszka" w rurze wydechowej (grusze nowa dal mechanik swoja), wymiane rozrzadu, zatulejkowanie drazka zmiany biegow (dzwonil), zmiane zarowek przednich, zaslepienie ERG, wymiane filtra powietrza, sprawdzenie turbiny i wymiane paska micro (ktory takze kupil mechanik) oraz jak sie okazalo naprawe silownika CZ zaplacilem....250zł: )
Skoro ten mechanik taki zdolny i niedrogi, to może zgłosisz go na stronę klubową do działu "części i warsztaty"?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum