Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
Witam moje prawe lusterko zew. miało nie orginalny wkład chce je wymienic ale stary wkład był przyklejony na silikonie i przy okazji były własciciel skleił czesc ruchomą (LUSTERKO JEST W JEDNEJ POZYCJI),chce je wykrecic całe ale czy musze sciągnąć tapicerke drzwi (i jak ją zdemontowac),czy nie da sie bez ingerencji w nią zdemontowac lusterka?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 19:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 16:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wystarczy odkręcić ten plastikowy wkręt pod lusterkiem w tapicerce i lekko odchylić żeby zdjąć ten adapter/osłonkę lusterka od środka, jest na 3 wtrzaski, trzeba lekko podważyć. Dalej są 3 śrubki i po kłopocie, ale jest dużo kombinacji, bo boczek przeszkadza.
Co prawda wygodniej było by zdjąć boczek/tapicerkę, wówczas dodatkowo są dwa wkręty w uchwycie i jednym wkrętem jest przykręcona klamka. Boczek od dołu "odrywasz" delikatnie od drzwi, delikatnie bo jest zamocowany na kołeczki, które lubią się urywać. Całą operacje rób przy opuszczonej szybie, wewnętrzna uszczelka jest połączona z boczkiem, musisz podnieść go do góry żeby zdjąć z bolca zamykania drzwi i odczepić uszczelkę od drzwi. W przypadku drzwi kierowcy, jeśli sterowanie szybą jest na boczku trzeba uważać na kabel, żeby nie urwać. Zakładanie w odwrotnej kolejności.
Powodzenia
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
ok, tak tez robiłem z boczkiem ale tak jakby na srodku boczka cos go czymało TZ. odkreciłem wkrety od raczki (2szt)wkret od klamki wewnetrznej(1szt) i taki plastikowy wkret pod lusterkiem (na boczku),oderwałem od kołeczków z dołu i po bokachi ,jak chce boczek wyjąc to cos go na srodku trzyma a boje sie tego urwac??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum