Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 10:31 [R414] Odpowietrzanie układu chłodzącego
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
w roverku nie było termostatu wiec kupiłem zamontowałem {przy okazji wymyłem zbiorniczek},i odkreciłem srube odpowietrzająca wg opisu (nie sciągłem filtra i obódowy)zalałem płynem zakreciłem odpowietrznik dolałem do konca płynu odpaliłem i autko dostaje temperatury włancza sie wentylator z nawiewu wieje zimne powietrze i z biorniczka wylewa sie płyn (oczywiscie jak go odkrece).Co ja zrobiłem zle ,czy moze są jakies jeszcze odpowietrzniki bloku silnika co robic????
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 19:01, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 10:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w roverku nie było termostatu wiec kupiłem zamontowałem {przy okazji wymyłem zbiorniczek},i odkreciłem srube odpowietrzająca wg opisu (nie sciągłem filtra i obódowy)zalałem płynem zakreciłem odpowietrznik dolałem do konca płynu odpaliłem i autko dostaje temperatury włancza sie wentylator z nawiewu wieje zimne powietrze i z biorniczka wylewa sie płyn (oczywiscie jak go odkrece).Co ja zrobiłem zle ,czy moze są jakies jeszcze odpowietrzniki bloku silnika co robic????
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 11:58
bolec0000 napisał/a:
nie odkrecałem obudowy filtra
jak wsadzisz lape to nie musisz.
bolec0000 napisał/a:
jakiegos blenda
jest to plastikowa dokladka pod zderzakiem Demontaz umozliwia lepsze dojscie do odkrecenia dolnego weza.
A czy przy odpowierzaniu czekales az zacznie leciec sam plyn bez babelkow powietrza? Odkrec jeszcze raz ta srube i niech sobie zleci troszke plynu, zakrec a potem przy rozgrzewaniu silnika uciskaj weze.
nie było włączone ogrzewanie a powinni byc włączone ,chyba nie
w momencie gdy masz zamknięty obieg płynu przez nagrzewnice istnieje możliwość niedokładnego odpowietrzenia układu podczas wymiany ... dlatego wymianę płynu powinno się zawsze dokonywać na suwakach/pokrętłach od ogrzewania w pozycji "włączony"
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum