Wysłany: Sob Maj 17, 2008 20:13 [R400] Szarpanie na 1 biegu.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam mam pytanko odnosnie ruszania. Podczas gdy ruszam z 1 to delikatnie szarpie samochód. Dzieje sie to gdy samochód juz delikatnie zaczyna sie toczyc. Co moze byc skopane sprzęgło czy moze poduszki silnika ??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Mar 07, 2011 23:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 20:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kurcze sam nie dam rady bo sie nie znam zabardzo bede musial w takim razie pojechac do jakiegos mechanika. A tak na marginesie jak by to byl ten wyzprzeglik to droga to jest częśc
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 10:18
Mam podobny problem, przy zmianie biegów na niższych obrotach, tzn tak przy 2500-3000 bardzo często auto szarpie, silnik 2.0 SDi. Pompa sprzęgła jest nowa.
Czy może to być wysprzęglik czy może sprzęgło pada ?
Sprawdźcie najpierw wysprzeglik czy sie nie przeregulował i czy wysprzegla i czy nie ciagnie, dopiero potem mozna diagnozowac czy to sprzeglo czy nie...
Nie nic nie robiłem w tym temacie ale chyba samo sie cos naprawiło jest duzo lepie:)
[ Dodano: Czw Gru 11, 2008 16:34 ]
Ale za to cos mi sie psuje z ciepłym powietrzem jak sie nagrzewa to grzeje potem przestaje i leci takie zimne jak by wlączyl zimne powietrze
A propo odpowietrzania to jak w 416Si odpowietrzyć pedał sprzęgła? bo dolalem troche płynu (mialem pusto w zbiorniczku) i teraz sie zestanawiam bo dosyć luźno mi chodzi to sprzęgło.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
KOSTAS ja mam 620 i u mnie odpowietrza sie taK:) :-przy wysprzegliku przy skrzyni jest krociec chyba na 8 klucz i zasada jets jak przy odpowietrzaniu chamulców. pompujesz sprzęgłem trzymasz ktos odkreca srube przy wysprzegliku pedal spadnie srube dokrecasz puszczasz sprzeglo... i powtarzasz kilka razy:) kontroluj plyn przy odpowietrzaniu
komandos203, w r400 nie ma odpowietrznika...
trzeba się pobawić wysprzęglikiem jako strzykawką, chyba, że masz szczęście i bańka jest w takim miejscu, że grawitacja załatwi sprawę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum