Wysłany: Czw Lut 05, 2009 19:02 jakie radio ma bezpośredni dostęp do wybaranej ściezki???
Zmieniam w końcu radio. Odwiedziłem jedyny sklep car- audio u siebie.
wymagania MP3, bezposredni dostep do wybranej scieżki i wyjscie rca.
sprzedawca poaleca mi jakies LG za 450zł, albo swojego prywatnego uzywanego Kenwooda W4031 za 250zł. z tym, że według niego w żanym radiu nie można włączyc bezpośrednio np. 149 utworu i, że takie radia sa rzadko spotykane. ja mu na to ze miałem kiedyś byle jakiego ROADSTARA i była taka mozliwość. Więc pytam posiadaczy Pioniera, jvc, clarion. czy w waszych radiach jest taka mozliwość???
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 19:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mialem kiedys radyjko Warfdale niestety nie dostepne na polskim rynku,solidne radio bo firma robi glownie audio do kina domowego,ale na temat wiec mialo pelna numeryczna klawiature.Ale nie bedziesz mial klopotu jak odpowiednio zgrasz mp3 w katalogi i np moj JVC ma jakby podwojne znaczone numeryczne przyciski tak ze mozna wybrac do 12-ej sciezki.
No niestety takowego radia nie znalazłem, zakupiłem JVC ( jest bezpośredni dostęp tylko do 12-tego utworu ale tylko na płytach audio CD) ale zachwycony nie jestem. Ponoc w dobrych firmowych radiach nie ma takiej opcji; bezpośredniego dostepu do kazdej ścieżki mp3 (wypowiedz jednego z panów sprzedawców) gdyż stawiaja na jakość wykonania i jakość odtwarzanego dzwięku. Tylko, że ten dzwięk to naprawde żadna rewelacja, stary kasetowy clarion brzmiał o wiele lepiej zarówno radio jak i płytki ze zmieniarki.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 03:34
Moje Alpine ma takie coś, chyba, że coś innego masz na myśli. Rozwiń "bezpośredni dostęp do wybranej ścieżki". Rozumiem to tak, wybieram utwór nr np. 50 i daję play tak? Jeśli tak to mam.
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 11:41
model 9857R
PS. Dźwięk też jest rewelka, design również . Nie wiem jeszcze jak pod kierownice podłączyć ale da się. Generalnie opcji multum, mimo wszystko bardzo intuicyjnie się obsługuje. Nowe tanie nie są ale używkę można dostać niemalże w cenie tego LG... sam kupiłem używany i jestem bardzo zadowolony.
Rozumiem to tak, wybieram utwór nr np. 50 i daję play tak? Jeśli tak to mam.
taak, jezeli np. leci utwór np 14, a Ty możesz sobie wcisnać jednym przyciskiem '5' a kolejnym '0' i przełacza na własnie 50, a nie cykasz strzałkami do 50. Ogladałem alpiny 2 rodzaje i nie było takich opcji ale oznaczeń nie pamietam.
Jak bys mogl to rozwinac,ciekawy jestem co jest nie tak z JVC,obecnie mam KD-G821 i calkiem zadowolony jestem,ale mam ochote na Alpine iDA-X305.Glownie slucham MP3 i zastanawiam sie czy warto.Powiedzmy ze jest jakis tam dobry zestaw glosniki,wzmacniacz itp.jaka bedzie roznica(nie z plyty CD) pomiedzy JVC a innym radiem.Wiadomo ze przy CD radia graja charakterystycznie dla marki i modelu,czy tak samo jest z mp3?
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 08:50
Cytat:
taak, jezeli np. leci utwór np 14, a Ty możesz sobie wcisnać jednym przyciskiem '5' a kolejnym '0' i przełacza na własnie 50, a nie cykasz strzałkami do 50. Ogladałem alpiny 2 rodzaje i nie było takich opcji ale oznaczeń nie pamietam.
No to nie mam tak, dlatego właśnie poprosiłem o rozwinięcie pytania. U mnie w Alpine trzeba to zrobić inaczej, co prawda nie wciskasz strzałkami a naciskasz 1 klawisz pokazujący folder i pliki następnie obracasz pokrętłem głośności aby wybrać plik i wciskasz klawisz w celu play. Może nie jest to to samo co wpisanie numerka ale równie łatwe.
Jak bys mogl to rozwinac,ciekawy jestem co jest nie tak z JVC,obecnie mam KD-G821 i calkiem zadowolony jestem,ale mam ochote na Alpine iDA-X305.Glownie slucham MP3 i zastanawiam sie czy warto.Powiedzmy ze jest jakis tam dobry zestaw glosniki,wzmacniacz itp.jaka bedzie roznica(nie z plyty CD) pomiedzy JVC a innym radiem.Wiadomo ze przy CD radia graja charakterystycznie dla marki i modelu,czy tak samo jest z mp3?
Ze w klasie budzetowej zrobilo sie kiepsko... mialem kilka jvc ze starych serii i 2 albo 3 modele z nowych... niestety to nie to samo. Jak wiekszosc producentow przestawili sie na "design" i cene... wszystko robione w chinach i mowie tu o wszystkich nowych radiach w cenie do 400zl
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Jakby kogos interesowalo jaka jest roznica pomiedzy JVC KD-G821 a ALPINE CDE-9880(radyjka chyba z podobnych polek cenowych) na tym samym zestawie glosnikow,wiec MP3 z pendrive i plyty to rzaczej nie zauwazalna,natomiast z CD ALPINE gra lepiej,wczesniej mialem dwa nastawy EQ dla MP3 i CD bo inaczej nie dalo sie sluchac teraz wszystko gra tak jak powinno bez ciaglego regulowania EQ. Nawet pomiedzy roznie nagranymi MP3 nie ma takiej roznicy jak w przypadku JVC.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum