Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 11:15 [R200 98r] płyn układu kierowniczego
Mam do Was pytanie, wczoraj zauważyłem, że lekko poniżej minimum mam płyny w układzie kierowniczym, ubyło mi troszkę i teraz takie moje pytanie, czy mogę kupić płyn do układu kierowniczego obojętnie jaki i dolać tak aby mieć odpowiedni poziom w zbiorniczku, czy to należy w ogóle wymienić już na nowy płyn i nie można uzupełniać? Bo od kilku dni normalnie kierownica mi zaczęła się dziwnie zachowywać i postanowiłem sprawdzić pod maską, co jest, czy jest odpowiednio płynu, a tu jednak troszkę ubyło w przeciągu 6 miesięcy.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 11:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
możesz spokojnie dolać, acz wymiana na pewno by nie zaszkodziła
możesz kupić dowolny olej do autommatycznych skrzyń biegów zgodny ze specyfikacją dexron 2D najlepiej w tym samym kolorze (jak znam życie, to brunatnoczerwony)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
A orientujesz się ile może kosztować nowa uszczelka silnika, bo nieco zaczęła mi już niedomagać i no niestety, ale lekko już olej sobie wychodzi na zewnątrz...
pod kolektorem wydechowym, czy nad?
jeśli pod to jest uszczelka pod głowicą, a nad jest albo rozpowłowienie głowicy, i tam nie ma uszczelki, tylko uszczelnia się pastą, albo całkiem na gorze uszczelka pokrywy zaworów
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum