Wysłany: Sro Sie 24, 2011 08:29 [R400] Nawiew nie działa ??!!! Gdzie przekaźnik nawiewu?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam, przeszukiwałem forum odnośnie nie działającego nawiewu ale naprawdę uwierzcie nic nie znalazłem co by mi mogło pomóc.
a
A mianowicie mój problem polega na tym że kiedyś myłem samochód i mi przez wlot powietrza po stronie pasażera z przodu zaczęła dostawać się woda. Woda kapała sobie z góry prosto na silnik nawiewu i po wtyczce skapywała na dywanik.
I teraz znalazłem miejsce przecieku i zakleiłem specjalnym klejem ale nawiew od momentu dostania się wody do silniczka nie działa.
Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki i są ok.
Prąd nie dochodzi ani do wtyczki kabelków które wchodzą do silnika nawiewu ani do wtyczki przełącznika mocy nawiewu. Dalej nie mam pomysłów co sprawdzać.
Poradźcie co mam dalej robić.!!!!!!!!!
[ Dodano: Sro Sie 24, 2011 09:29 ]
Podpowiedzcie przynajmniej czy jest cos takiego jak przekaźnik nawiewu i gdzie jak cos się znajduje.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 24, 2011 08:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przekaźnik jest w skrzynce bezpieczników pod maską.
Mimo wszystko sprawdź silnik na krótko. Do przełącznika nie dochodzi prąd, bo steruje on masą, więc jak jest silnik spalony, to prundu tam nie będzie, za to na kostce silnika musi być jeden stały plus na przewodzie, który idzie prosto z przekaźnika, nie przez rezystory
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum