Wysłany: Sob Mar 01, 2008 16:31 [R75] Kupiłem i mam klika pytań
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy, możę ktoś mi pomoże:
-czy webasto może rozładować akumulator, oraz czy można jakoś je wyłączyć? Chyba mam trochę inną wersję webasto, ponieważ u mnie nie moge ustawiać godziny ani nic takiego. Działa automatycznie gdy temperatura na zewnątrz spada poniżej 5 stopni celcjusza.
-jak sprawdzić gdzie są poduszki powietrzne, mój roverem ma podobno 8 ale nie wiem jak zlokalizować ich umieszczenie? czy w miejscach gdzie są zamontowane powinno pisać "airbag"?
-do czego jest przycisk który znajduje się na panelu drzwi kierwocy pod przyciskami opuszczania szyb?
-jaką płytkę muszę kupić, aby móc korzystać z nawigacji? W bagarzniku mam czytnik na CD do nawigacji, wewnątrz auta mam rozbudowaną nawigację + TV (możę ma ktoś sprzedać CD)?
-czy kontrola trakcji jest włąćzona kiedy na wyświetlaczy jest widoczna ikona czy wtedy jest wyłączona?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 13, 2010 00:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 16:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 16:54
1. Webasto w tej wersji wyłącza się kilka(dziesiąt) sekund po wyjęciu kluczyka więc nie może rozładować akumulatora
2. R75 miał max. 6 poduszek: w kierownicy, nad schowkiem pasażera, kurtyny boczne od przedniego słupka idące górą nad drzwiami i w boczkach siedzeń przednich
3. Blokuje możliwość otwierania szyb przez pasażerów
4. Pasuje od BMW
5. Jak się świeci ikona to kontrola trakcji jest wyłączona (nieaktywna).
Dziękuje, bardzo dużo mi to wyjaśniło. Ale mam jeszcze kilka pytań.
Chciałbym się dowiedzieć czy te poduszki które są w boczkach i w słupku mają także napisa "airbag"?
A co do płytki to wiesz gdzie można ją dostać?
I czy jak kupie nową na np.allegro z nową mapą to będzie chodziła, czy musi być konkretnie od BMW i nie ma szans na kożystanie z nowych map np z 2007 roku.
Czy tempomat ma jakiś wpływ na spalanie? Zrobiłem ostatnio 500km na trasie, prędkość 80-140km/h i spalanie pokaząło mi 5,1l/100km, często włączałem tempomat. Dlatego tak się zastanawiam.
[ Dodano: Sob Mar 01, 2008 21:13 ]
Z przodu przepaliła mi się żarówka świateł mijania, czy może to powodować błąd w świeceniu tylnich świateł? Lewe pali się normalnie, ale prawe pali się światło stop (ale mocą normalnego światła), przy naciśnięciu hamulca zapalają się stopy (w tym te prawe które się świeciło, tylko mocniej).
Na swoim przykładzie wiem, że webasto automatyczne może rozładować akumulator. Jest to przetestowane w moim samochodzie. Nie powinno tak być. Jest to dowodem na uszkodzenie, chyba sterownika webasta - tak myślę.
widziałem na allegro 75 gdzie właściciel napisał 10 poduszek. Może jednak były jakieś limitowane wersje w których na zamówienie robiono więcej.
Taka możliwość zawsze istnieje.
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 08:33
Cytat:
widziałem na allegro 75 gdzie właściciel napisał 10 poduszek.
Na allegro można wieeele zobaczyć - niekoniecznie prawdziwych rzeczy. Napisy airbag są osłonie przedniego słupka oraz na środkowym ale jest to ta sama poduszka (kurtyna).
Z przodu przepaliła mi się żarówka świateł mijania, czy może to powodować błąd w świeceniu tylnich świateł? Lewe pali się normalnie, ale prawe pali się światło stop (ale mocą normalnego światła), przy naciśnięciu hamulca zapalają się stopy (w tym te prawe które się świeciło, tylko mocniej).
to znaczy, ze z tylu zarowka od swiatel tez sie przepalila
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 18:47
Arthurro napisał/a:
Czy tempomat ma jakiś wpływ na spalanie? Zrobiłem ostatnio 500km na trasie, prędkość 80-140km/h i spalanie pokaząło mi 5,1l/100km, często włączałem tempomat. Dlatego tak się zastanawiam.
Cytat:
to znaczy, ze z tylu zarowka od swiatel tez sie przepalila
Czyli jesli przepali sie zarowka od mijania z tylu to zastepuje ja zarowka od swiatla stopu??Dobrze rozumiem??Niespodziewanka jakas dla mnie
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
w instrukcji stoi jak byk:
"Uwaga: Jeśli przepali się żarówka tylnego światła pozycyjnego, to do czasu jej wymiany, jej funkcję przejmie odpowiednia żarówka światła hamowania. W samochodach z centralnym wyświetlaczem informacyjnym, wyświetlacz będzie informował o przepaleniu żarówki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum