Wysłany: Czw Lut 21, 2013 23:17 [R 216 Coupe] Dorobienie Pilota Do Centralnego
Typ: GTi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1993
Witam wszystkich.
Stałem się posiadaczem Roverka 216 w Coupe. Niestety zamiast pilota otrzymałem od sprzedawcy jedynie jego strzępy poklejone taśmą izolacyjną... Pilot jeszcze działa, ale nie wiem jak długo. Chciałbym go wymienić.
Przeczytałem kilka tematów, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
1. Jakie są możliwości, żeby dorobić takiego pilota?
2. Czy da się dorobić tą "bateryjkę" do immo? najlepiej, żeby była w pilocie.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Lut 21, 2013 23:17 ]
Nikt nie ma żadnego pomysłu??
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 23:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
prawdopodobnie masz pilota 3TXa z jego dorobieniem nie ma problemów, wystarczy, że znajdziesz kogoś w okolicy, kto ma najlepiej T4 lub choćby autocoma trochę pomyślunku i kupisz używanego pilota.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
jeśli to faktycznie ten pilot, to może być kiszka, z autocomem na 100% ale z T4 może da się zaprogramować, ale to musiałby się ktoś bardziej ogarniety wypowiedzieć.
Co do instrukcji , to program diagnostyczny prowadzi za rączkę, także nic nie potrzebujesz.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 28 Wrz 2001 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 07:30
sTERYD napisał/a:
jeśli to faktycznie ten pilot, to może być kiszka, z autocomem na 100% ale z T4 może da się zaprogramować, ale to musiałby się ktoś bardziej ogarniety wypowiedzieć.
Co do instrukcji , to program diagnostyczny prowadzi za rączkę, także nic nie potrzebujesz.
Wydaje mi się, że pilotów Valeo nie da się zaprogramować używanych, gdyż T4 wymaga przy programowaniu barcodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum