Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 69 Skąd: Raszyn-Rybie
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:56 większy silnik
Chcę zamontowac większy silnik do mojego Roverka! Na początek chciałbym sie dowiedzieć czy mocowania silnika 1.4 w Roverze 200 i silnika 2.0 turbo z rovera 600 są takie same, a jesli nie to jak duże są to różnice i czy da je sie przerobić
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 23:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeździ roverek 200 z silnikiem 2.0t! Dawcą była właśnie 600, ale z tego co pamietam właścieciel pisał że jakby następnym razem miał coś takiego robić to zrobiłby swap z tomcata bo wszystko pasuje...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 09:33
Ja bym zaczal szukac juz, a nie dopiero jak bede mial pieniadze. Znajdziesz teraz zawsze mozesz zagadac z tym kims, dac zaliczke czy cos zeby przytrzymal silnik
Jak chcesz mogę spytać się jednego gościa który miał do sprzedania Tomcata na części może ma jeszcze silnik z tego co pamiętam mechanicznie autko było super
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 13:10
zobaczymy, ale juz sie dowiadywałem i bede kombinował czesci od R220t. Mam jeszcze tylko pytanie co do hamulcy, na pewno na tyl musze wrzucić belke z tarczami bo mój Roverek ma niestety bebny, a co z robic z przodem od czego dopasować hamulce. Od 220t wystarczą czy mogą sie okazac za slabe
CTurbo ma na przodzie tarcze 262mm, ale wentylowane. porównywalismy ostatnio na spocie nasze tarcze z Kozikiem (Rover Coupe vs 214Si) i średnica jest takasama ale on miał tarcze niewentylowane:)
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 12:16
witam przez jakis czas mnie nie było co do hamulcy to na przód pójdą 282, a co do samochodu to zaczynam go przygotowywać zaczynam od układu hamulcowego i zawiasu silnik będzie na samym końcu licze go wrzucic ok grudnia może styczeń zobacze jak sie wyrobie z pieniedzmi bo niestety odłozone musiałem wydać
[ Dodano: Nie Paź 12, 2008 23:52 ]
czy wie ktoś czy pasuje zawiesznie od civica do rovera 200, a jezeli nie to od jakiego samochodu by pasowało bo nie moge znaleśc gwintowanego zawieszenia, kazda marka ale nie Rover.Pomocy juz mnie denerwują te przerobki bo nic nie moge znaleśc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum