Wysłany: Wto Mar 10, 2009 03:08 [R75] Niezabezpieczony otwór w skrzyni biegów...?
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Witam!
Czy ktoś z Was może wie, co to za otwór (zaznaczony strzałką) w skrzyni biegów-automat, który odkryłem po zdemontowaniu obudowy filtra powietrza, otwór jest bezpośrednim niezabezpieczonym wejściem do skrzyni, wokół jest mnóstwo jakiejś mazi, chyba olej z kurzem. Dziwnie to wygląda, jakby czegoś brakowało...? Dzięki za wasze info
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 20:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 03:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 06:40 [R75 2.5KV6 01] niezabezpieczony otwór w skrzyni biegów...?
raz jeszcze odnośnie powyższego problemu, tym razem na załączonym zdjęciu dla pewności, czy aby to tylko brakujący korek wlewu oleju.....? Pozdro
"Czy ktoś z Was może wie, co to za otwór (zaznaczony strzałką) w skrzyni biegów-automat, który odkryłem po zdemontowaniu obudowy filtra powietrza, otwór jest bezpośrednim niezabezpieczonym wejściem do skrzyni, wokół jest mnóstwo jakiejś mazi, chyba olej z kurzem. Dziwnie to wygląda, jakby czegoś brakowało...? Dzięki za wasze info"
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 07:52
tak , to jest otwór do wlewania oleju.Zatkaj jak najszybciej i następnie wyczyść dokładnie skrzynię w tym rejonie.Ja wymieniłbym jeszcze olej w przekładni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum