zauwazylem ze w panelu przednim nie podswietlaja sie u mnie wszystkie "kontrolki i pokretla" - i teraz pytanie...czy sa tam zarowki ktore mozna latwo wymienic czy jedna zarowka polaczona ze swiatlowodem oswietlajacym panel?
innymi slowy czy wymiana jest mozliwa?!
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 19:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 20:50
no tak - konsola srodkowa...nie swieci podswietlenie od ustawiania mocy dmuchawy i ponizej od cyrkulajci powietrza - reszta takze jakos slabo swieci...p.elektryk dzis po niby ogledzinach stwierdzil ze jest tam jakis swiatlowod ktorego nie da sie wymienic i ze to on oswietla caly ten panel...no i zglupialem to uslyszawszy: )
podejrzewam, że nie miał na myśli swiatłowodu w sensie "telekomunikacyjnym", tyko coś w rodzaju odpowiednio ukształtowanego przezroczystego plastiku Takie cudo widywałem w niektórych starszych radioodbiornikach oraz np w VW golfie II do podswietlenia suwaków ogrzewania i wentylacji
światłowód to wiadomo co jest, a kawałek plastiku to da się superglutem skleić więc problemu by nie było. Nie wiem czemu ale mechanicy coraz to częściej wymyślają jakieś dziwne rzeczy w naszych samochodach. A silnik diesla hondy i bmw montowany w roverach to standard. Tylko że on był produkowany przez rovera... I można się kłócić do momentu gdy nie podjedzie się dwoma roverami co niby mają inne silniki (jeden hondy, a drugi bmw). Co do wymiany żarówek. Sprawa jest opisana na forum. Do 400tek był nawet artykuł jak się rozkręca konsolę środkową.
[ Dodano: Sro Wrz 24, 2008 10:30 ]
Żarówek szukaj w sklepach motoryzacyjnych bo w elektronicznych i z żyrandolami ich nie znajdziesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum