Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam, wiem, że ten problem już występował, ale u mnie jest jeszcze małe udziwnienie. Musiałem włączyć z tyłu blokadę przeciw dzieciakom, i pech chciał, że akurat w tym momencie odechciało się działać klamce z zewnątrz. Czy ktoś zna jakiś sposób na otworzenie tych drzwi??
Jestem wdzięczny za wszelakie sugestie
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 22:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 18:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no to Ci współczuję. miałem dokłądnie to samo. zrobiłem ale nie byuło łatwo.
po pierwsze jeśłi to możliwe to trzeba ściągnąć klamkę zewnętrzną (moja zaślepka nie była i nadal nie jest przykręcona)by przez małą dziurę zajrzeć do drzwi (coś tam widać) po drugie trzeba zdjąc choć częśćiowo boczek (cały chyba nie będzie możliwości na zamkniętych drzwiach i grzebać paluchami. z tego co pamiętam jest tam w środku drzwi w zamku jakaś zapadka która blokuje otwarcie, robota na czuja trudno to opisać.
W moim wypadku na szczęście wystarczyła odrobina WD i zamek puścił. Przy okazji przesmarowałem wszystkie pozostałe i stwierdziłem ,że w jednej z klamek musiała puścić jakaś sprężynka bo klamka wewnątrz "odstaje"
Jak to się mówi nieszczęścia chodzą parami:P
Pomógł: 16 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 114 Skąd: Lubaczów
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 06:35
Podczas ostatnich deszczowych dni zauważyłem, że w moim R obydwie klamki w tylnych drzwiach nie chciały się otwierać. Po porównaniu zakresu "otwarcia" klamki z przednich i tylnych drzwi okazało się, że te z tyłu "zacinały" się w połowie zakresu otwarcia. Potraktowałem je WD-40 i ozdrowiały .
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum